Ha 102+ oktános benzint tankolunk olyan autóba, amelyhez 98-as az előírt, akkor nagyobb lesz valamivel a teljesítménye?
a versenyautókba magasabb oktánszámút nyomnak, mint 102. De annak az ára több ezer ft/lit.
A hétköznapi szalonautó nem fogja feltépni az aszfaltot, de a 102-esben lévő adalék valamicskét javít a kenésen...
Mindenesetre te mindent megtettél, és ez jobb alvást eredményez.
Én ma tankoltam 100-ast. Nem lett táltos paripa, de jobban alszom.
"de a 102-esben lévő adalék valamicskét javít a kenésen..."
Azt ugyan mi a rossebet ken a benzin egy kocsiban? :D
#4!
Haggyadmááá tennapeste monta a csávó TESCO-parkolóba, merő okos.
Ezaza csóka akinek Micsubicsije van mega bratyójával elszok indulni mindég a rajjeversenyeken na! :)
Elméletben nagyobb előgyújtást tud alkalmazni a motorvezérlő, így nőhet a teljesítmény.
Hogy a gyakorlatban ez mekkora oktánszámig működik, az jó kérdés.
#6!
Jól kezdődik a válaszod, az első szava helytálló.
Az, hogy "elméletben". ;)
#7 Gyakorlatban is.
Már a sima 95-ös benya és az E85 között is látható külünbség volt, hogy mekkora fordulatszámon mekkora előgyújtást adott a motorvezérlő. Természetesen kopogásérzékelővel rendelkező motorra gondolok.
Tudjuk!
Kevesebbet fogyaszt, terhelhetőbb,, nagyobb a végsebessége, jobb a gyorsulása, halkabb a járása, csökkenti az olajfogyasztást, kisebb a gázszennyezettsége,.....
valamit kihagytam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!