A taxisok buták, hogy dízelt használnak főként városba? Vagy szerencsések?
Nem kevesen írják, hogy dízelt ne vegyek városba.
Taxisisok közül sok jár dízelel, mondtam múltkor az egyiknek, hogy nekem is van egy dízelem , de várost nem bírná, le fel állítás, aztán kérdi, hogy ezzel szerinted mit csinálok már 8 éve? Sosem volt baja, ha igen időben megfogta soha nem költött rá fél évben 80 ezernél többet.
Kia Ceed 1.6crtdi ( vagy crdti??).
( dpf-et tutti kivágta mert amikor ment el éreztem ilyen savanyú kipuf. szagot ).
Másik meg, 1.5dci-vel jár ( Renault Fluance ( tutti nem így írják), és mondta, hogy nem ért a kocsikhoz, de eddigi legtakarékosabb autója jobb mint a 1.6 G Astra volt 10 éve, alig költ rá, pedig mindenki lebeszélte.
Buták vagy szerencsések??
Azért szokták mondani, hogy városba felesleges a dízel, mert 10-15 kilóméteren egy köpésnyivel ha többet fogyaszt a benzines.
Viszont a taxisok naponta akár több száz kilómétert beletesznek a kocsiba, ezért kell nekik a dízel.
#4 na látod. :D Beismerted. HAHA ( iróniaveszély ).
Ezt akartam hallani/ olvasni ( hangosan olvasom fel a válaszokat).
Fáj, hogy így lehúzzák a dízeleket, holott annyira jó látni, hogy 7 literrel elmész városba akárhova. De azt, hogy elmegyek 10km-t majd kihűl azt még a Swift sem szeretni, 10 litert zabál úgy. De jobb mint megázni.
A taxis sokat megy, nem hűl ki, megtérül a dízel használata, ráadásul pénzt keres vele amúgy is, tehát tud visszaforgatni bele.
Az emberek szeretik az egyszerű magyarázatokat azért vésődik be annyira a városba dízelt ne, de hogy mikor ne és mikor igen az már nehezen megy.
Mint már írták kevés a hidegindítás és emiatt sokkal jobban bírja mint az átlagember tipikus rövidtávos használatát.
Mindemellett hoztak egy rossz anyagi döntést (mint akik az ovi-otthon vonalra dízelt vesznek), hiszen sokkal jobban járnának egy hybriddel vagy egy elektromossal.
Nem járnak vele rosszul, mert mire ki lesznek tiltva már hatvanszor visszakereste az árát és lecseréli akkor hibridre. Nehogy azt higgye bárki a taxisok mind hülyék és a pénzük ellen dolgoznak amiből életben kell maradniuk... Azért vesznek dízelt, mert még van értelme.
Pont ez a probléma, hogy a dízelutálat ferdíti a józan gondolkodást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!