Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szelepfedél tömités . gumi...

Sanzii kérdése:

Szelepfedél tömités . gumi vagy parafa meg kel valamelyikhez tömitö paszta ?

Figyelt kérdés
ma 07:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

"Igen drágám!"

A gyári javítás technológia mit ír?

Az ismeretlen gyártó ismeretlen motorjánál passz. A parafa és a gumi általában nem csereszabatos.

Tömítő pasztát általában sarkokba vagy több felület találkozásánál írnak elő főleg gumi tömítések esetén.

Szétcsinált olajteknőnél (nem volt mód cserére) kentem meg jó vastagon parafa tömitést pasztával. Büszke nem vagyok rá, de nem folyik és a motor évek óta működik. (De ez gányolás)

ma 08:29
 2/10 A kérdező kommentje:
opel corsa b 1.2 es
ma 08:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell paszta, csak ahova a technológia írja, pl van ahol a vezérműtengely hajtásánál kell pár csepp. Amire figyelni kell mindkét tömítésnél az a meghúzási nyomaték, mert ha túlhúzod és kipréseled a fedél alól, akkor folyatni fog.
ma 08:57
 4/10 A kérdező kommentje:
pont onnan folyik most a vezérlésnél.. köszi .
ma 08:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor az új tömítésnél csak oda tegyél. valószínűleg a gyári technológia szerint is csak ide kell tenni.
ma 09:29
 6/10 A kérdező kommentje:
rendben .köszi
ma 09:55
 7/10 A kérdező kommentje:
ma 09:59
 8/10 A kérdező kommentje:
ez jo hozzá?
ma 09:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen. Pont ilyenem van. A WC csövét is jól megfogta :D
ma 10:02
 10/10 A kérdező kommentje:
:)
ma 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!