Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Részecskeszűrős kocsim van a...

Részecskeszűrős kocsim van a munkahelyen pedig 10 percre?

Figyelt kérdés
Előző munkahelyem műszaktól függően olyan 25-40 perces volt az út. Ez nem okozott gondot kiismertem mikor kér lassan regenerálást a kocsi. Viszont munkahelyet váltottam nem gondoltam volna hogy pont oda vesznek fel ami 10-13 perces időre van kocsival. Fel sem melegszik addig a kocsi tehát nem igazán tudom észre venni mikor kell regenerálni. Érdemes lenne beiktatnom plusz utakat munka előtt és után? Gondolkoztam már hogy lehet munkahelyet kell váltanom. Nekem fontos a kocsim és nem akarom kinyírni hogy utána több száz ezret költsek rá. Mondanom sem kell hogy az eddigi 700 kilóméterenkénti regenerálás után most már alig 350km után kéri.
ma 09:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát én biztos nem égetnék el több üzemanyagot szükségtelen utakkal, csak mert jó helyen van a melóhelyem. A 700 km-rel egyébként szerencséd volt, nem tudom, mikori az autód, de ami régen átlag 5-600 km volt az ma már átlag 3-400. Teljesen normális, hogy 350 km után regenerál az autód, még az is lehet, hogy most öregedett meg szegény annyira, hogy lecsökkenjen ez a paraméter, és bár korreláció lehet, nem kölcsönösen egyértelmű az ok-okozati viszony, amit vélsz. Meg tudtommal ha regenerálni akar és nem sikerül neki, azt ő magának jegyzi, és legközelebb megpróbálja. Ha mindig úgy állítod le, hogy nem sikerült, akkor majd felvillan egy hiba lámpa és akkor ráérsz csinálni egy hosszabb járatást és elalszik, nem fog azonnal szervizért sírni.

Az autó van érted, nem fordítva.

ma 09:16
 2/11 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

"Gondolkoztam már hogy lehet munkahelyet kell váltanom."

Vagy autót vagy közlekedési módot váltasz. Tudnál járni kerékpárral is ami sokkal egészségesebb vagy akár elektromos rollerrel, ha nem szeretsz mozogni annyira.

ma 09:17
 3/11 A kérdező kommentje:

9 éves a kocsim. Volt már rá példa hogy nem tudta egymás után 3 alkalommal megcsinálni és felvillant a motorcsekk lámpa szervízbe kellett mennem hogy kényszer regenerálást csináljanak rajta. Tehát ezen nem alszik el magától semmi. Ez egy golf 7 tdi ha ez segítség.

Télen nincs az az isten hogy én biciklivel járjak. Nyáron persze más akkor nem gond. Busz pedig kizárva. Ami innen indul a faluból helyis buszom annyira nincs összhangba a céges járattal hogy kb mindegy ha gyalog indulnék el.

ma 09:39
 4/11 anonim ***** válasza:
A modern "technológia" rákfenéje 😅. Ilyenkor télen még a szívó benyás mpi is igényli a hosszabb utat, nem hogy egy szinte új tdi.
ma 09:42
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen pont ez az. Télen még a fordulat is magasabb a fogyasztása is több szinte észre se veszem ha regenerálni akar amíg nem melegszik fel. Ezért aggódom :D a fene ette volna meg amelyik ezt kitalálta a kocsikba.
ma 09:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Sose volt meg dizelem. Honnan veszed eszre hogy regeneralni akar?
ma 10:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
5. En eddig mindig eszrevettem. Melyebb a hangja, egyenetlenul jar,hangosabb foleg motorfeknel, megno a pillanatnyi fogyasztas. Nem baj ha egyszer ketszer elmulasztod ha sietsz, de ha hazafele elkezd akkor addig ne allitsd le amig be nem fejezte. Ennyi a lenyeg. Nem kell kiegetni magas fordulaton autopalyan. Ez csak legenda.
ma 10:24
 8/11 anonim ***** válasza:

Ezt még évekkel ezelőtt írták. Amikor még nem a gyakorin hanem szakembertől kérdeztek az emberek, ha nem értettek valamit.

[link]

ma 10:25
 9/11 A kérdező kommentje:
Én a sajátomnál onnan hogy ha felmelegszik akkor ezres marad a fordulat illetve ha állok hangos elől a ventilátor plusz ha fűtök akkor egyesen is tolja befele a meleget. Ha még nem melegedett fel és szintén regenerálni akar akkor gyorsabban melegszik a víz benne. De ha ezekre nem figyelek akkor kb sehonnan nem veszem észre hogy mit akar.
ma 10:26
 10/11 A kérdező kommentje:

7

Haza felé sosem állítom le. Eddig mióta nálam van 3 éve azt hiszem 2x kellett leállítanom.

ma 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!