Miben nyilvánul az meg,hogy az olcsó régi kis autókat nem nézik semmibe bizonyos autósok a forgalomban?
Igazából a siető prémium autókon kívül mást nem nagyon zavar..
Személy szerint pont nem érdekel hogy egy új BMW, Corsa megy előttem. Vagy éppen 70el döcög mert telefonál, ledudálom ha nem tartja be a kreszt és veszélyeztet.
De az nem zavar ha a régi Swift 70 el megy előttem, mert a tulajdonos örül hogy ez is van neki. Nem tudhatjuk milyen körülmény közt él épp (munka nélkül, rokkant)
Nekem átlagautóm van. Nem is régi kisautó, de nem is prémium. Elsőbbségadásnál soha nem azt nézem, hogy milyen márka és milyen korú autó jön, hanem csak azt látom, hogy ott EGY autó.
Régi Suzukisokat - ha már szóba hoztad - én nagy ívben kerülni szoktam ha tudom. Mivel olcsó, relatív sok a kezdő hülyegyerek autó. A másik véglet meg az öreg nyugger, aki 20 éve ugyan azt a Swiftet hajtja. Általában egyikkel sincs jó tapasztalton, mindkét fajta próbált már megtorpedózni. Természetesen tisztelet a kivételnek!
Azt hogy elengedik-e vagy sem nem a típusrtól függ, inkább két fél habitusától. Ha valakinek elsőbbsége van, az típustól függetlenül elsőbbség. Ha meg nincs akkor típustól függetlenül nem engedik el.
Ráadásul az olcsó autók tulajaitól is tart minden normális ember, főleg az ütött-kopott lefingott "hülyegerek" meg futár autótól.
Amúgy nekem egy 3. gen. Focus van, és azt látom, hogy ez még az a kategória amit próbálnak "lenyomni" a kisautók is. M3-ason kilónegyvennél állt már bele a seggembe 1-es swift meg régi Ignis is. Ami nyilván szép lenne akkor, ha fékezni kellene mert 3x akkora féktávja van mint nekem.
De amúgy ha valaki normálisan közlekedik értsd felveszi a forgalom ritmusát, se nem túl lassú, se nem túl gyors, nem agresszív akkor különösebb problémákba nem fog futni.
Rámásznak és minden áron meg akarják előzni, akkor is ha az értelmetlen és semmi előnnyel nem jár.
És nem kell ehhez bunkó bmw-s, a toyotás anyuci vagy a pözsós apuka is simán megcsinálja.
pedig a régi szakadt kocsiban pont az a jó, hogy félnek tőle, főleg ha van rajta egy kis nyúzás a lökhárítón pl :)
Amikor ilyennel jártam, és valami gyökér le akart szorítani, vagy egyéb módon az életemre törni, csak ráhúztam kicsit ijesztésből, mindjárt megtalálta a helyét. Az új kocsival már nem merem csinálni :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!