Smart “autó”, mint munkába járós autó?
Segítségeteket szeretném kérni 25 éves nőként. Munkahely váltás miatt szükségem lenne egy rohangálós autóra. Kb nap 80 km tennék meg hátsó, nem forgalmas utón. Nagyjából 2 évig szükségem volna rá. Nem szeretnék milliókat költeni, mert tervben van egy családi autó vásárlása. Családom, párom nem támogatja a smart kisautókat, mert törékenyek. Viszont nekem 80-90 km/h sebességgel tökéletes lenne a kis mellék utakon tekeregni. (Meglátásom szerint). Akinek esetleg van/volt vagy ismeri az ilyen autót mi véleménye róla? Nagyjából 350-450 ezer forint körül lehet megbízhatót találni az általam leírt célnak megfelelőt?
Köszönöm a segítő válaszokat.
Országbérlet.
Napi 80 km-t nem fog bírni egy ilyen árkategóriás autó. Plusz a benzinre fog elmenni a fizetésed fele.
Smart városba való. Országúton is elmegy nyilván, de kis túlzással a legkisebb gödörben is akkorát pattan hogy a Holdba csapódsz.
Ráadásul ilyen tempónál már a fogyasztása sem lesz alacsonyabb mint egy egy számmal nagyobb autónak, cserébe az sokkal (de tényleg sokkal) biztonságosabb és kényelmesebb is lesz.
És ha bármi baja lesz... Na akkor lesz igazán olcsó a Swift vagy a Corsa.
Ennyi pénzért felejtős a smart is. Egyébként a világ legnyomorultabb Útja! Hely nincs benne, problémás is a robotizált váltó és egy koccanás vele már életveszély kategória.
Ha szerencséd van, 450-ért találsz C corsát, 1.2 motorral jellemzően. Fogyasztásban 6-7 literrel kell számolni, de tudsz vele 5 litert is fogyasztattni, csak úgy el kell felejteni a 100 feletti tempót.
Cliot is néztem. Egyébként tanácstalan vagyok. Havonta 1-2x hosszabb távokat is megteszek. (Hegynek fel is.) Bírja egy 1.4es motor is vagy kell az 1.6os?
vw polo vagy golf állna leginkább közel a szívemhez.
#5 válaszoló vagyok. Az előző üzenetemben *autója akart lenni. Bocsi az elírásért!
Ha Cliot szeretnél vásárolni, ott a kisebb motorokkal is egy pörgősebb karaktert kapsz, mint a német vonalon maradva. Nem rosszak a Volkswagenek, de az 1.4-es 60 lovas motorral harmat gyenge. Minimum a 8 szelepes 1.6-os motorral érdemes megvenni. Az már 75-100 lóerő, kiviteltől függően.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!