Mennyire jön ki havonta az autód fenntartása?
7,5 volt kb a listaára, 6,2-ért kaptuk bruttóban. Ez kb 5,4-re jön ki nettóban:
Felét lefizettük 3,1 bruttó
3 évig havi kb 40: 1,5m bruttó, 2 együtt 4,6 bruttó->3,6 nettó
maradványérték 1,8 bruttó (ebből nem jön vissza az áfa)
Együtt 5,4M
4 évesen kb 50 ezer kilóméterrel (most van benne 18E) közel 5M-t ér
Akkor 4 év alatt havi 10= 0,5M forint.
Miért is nevetséges a számolásom?
Szerintem éves szinten érdemes nézni.
2,5 SUV:
biztosítás. (B10)26.000
gázolaj: (20ekm) kb. 600.000
2 x szerviz: 100.000
Ezeket lehet tervezni.
Erre jön rá pár évente garniztúra gumi, akkumulátor, vezérlés, fékek, ez-az. Nekem váratlan, nagy költségem nem volt eddig.
Suzuki Swift 1996 1.3 gl 8 szelepes
havi kötelező: 5000 ft
tankolás: 5000 ft (3 naponta megyek csak vele így havi 1 tankolás van csak)
kerek perece 10 000 ft havonta, főleg hétvégi autózáshoz vagy hétköznapi kiránduláshoz.
15
Az valami nagyon leharcolt példány lehet...
Ford Mondeomat átadtam a fiamnak. 20 éves a kocsi, 330.000km-rel. A szükséges szervizelések (olaj, szűrők) és kiszámítható dolgokon (fék, vezérlés, stb) kívül nincs baja. 1.8 benzin.
Ismétlem, ez egy új korától rendesen karbantartott, nem széthajtott kocsi.
Igen, ezért írtam én is bele a leírásba, hogy "Mennyit használod?". Ez alapján az infó alapján át tudom számolni kb., hogy nekem, az én életvitelemmel mennyi lenne.
Köszi az újabb válaszokat is!
Mennyire jön ki?
Kb. mint az előző volt, de nem veszélyes, ki bírom fizetni.
Milyen kocsi?
Fehér, és teteje is van.
Mennyit használom?
Néha sokat, néha kevesebbet, de minden nap.
Mindenféle paraméterei:
Van benne egy csomó 3 betűs marhaság. ABS OHC ESP EBD MPI RBS stb.
(az utolsó az nem felszereltség, hanem azt jelenti hogy ésatöbbi)
Amellett négyajtós, négykerekű ötszemélyes. Elöl van benne két fotel, hátul meg egy háromszemélyes kanapé.
Van benne kalaptartó, amire a kalapot tesszük, és van kesztyűtartó, amibe a kesztyűket tesszük.
Van még kardánbox is, de abba -érdekes módon- nem a kardánt tartjuk mert az nincs. Ugyanis orrmotoros....ja és boxolni sem szoktunk.
A fene sem érti ezt az egészet.
Remélem nagyon sokat segítettem. :D
Igen, elképeszt az altruizmusod. Ennyi időt-energiát szánni arra, hogy segíts nekem! Köszönöm. :) Azért ez ritka itt Gyakorin.
Gondolom valami úszógumi is van a kocsiban, bár azt mondták, nem a vízben fújódik fel, hanem ütközéskor, ugye? Ki érti ezt... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!