Mennyire jön ki havonta az autód fenntartása?
Békalámpás Corolla
Havonta:
Biztosítás 5.000.-
Tankolás 18.000.-
Kopóalkatrészek 2000.-
Mivel ez egy nagyon megbízható típus, kb. ennyi, ennél csak több lesz neked.
Biztosítás egyikre 5500 másikra 3700.
Két év alatt szerviz lebontva 20e/hó, másik 400ft/hó fél év alatt.
Tankolás kb 20-15 ezer két autóba.
Az egyiknek 3.9 a másiknak 4.8 a fogyasztás.
Adó: évi 10 ezer
Biztosítás: 5ezer havonta
Üzemanyag: Átlag 10-13 Ezer Ft havonta. Most a járvány miatt munkába, üzletbe, néhány más egyéb utakra használom. Amikor jártam többet haverokhoz, horgászni, ide-oda csavarogni akkor 20 ezer Ft volt havonta a tankolás durván.
Szerviz: Sokat nem hordom. Apróbb dolgokat magam csinálom, így csak a hozzávalókat kell megvenni. Nekem évente van olaj és szűrők cseréje minden szűrőt lecserélek. Nekem ezek mind 25-30 ezrembe kerülnek de ebbe benne van olajszűrő, levegőszűrő, üzemanyagszűrő, pollenszűrő, motorolaj. Nem a legolcsóbb leggagyibbat veszem meg, de nem is a drágát, közép árkategóriát szoktam megcélozni és azt ami minőségre sem rossz.
1,5 éves 1.6os benzines Corolla (cégre lett véve, családi vállalkozás)
kötelezőt fejből nem tudom
casco: 9 ezer/hó
benzin: 25 ezer
szervíz: éves kötelező 26 ezer, legyen akkor havi 2 ezer
értékvesztés havi 10 ezer
ez 46, legyen kgfb-vel kerek havi 50.
Adó 22.000 körül van egy évre
KGFB 52.000 évente
Futásarányosan 48 ft/km minden egyéb. Ebben benne van a vásárlás utáni nagy szervíz, egy turbófelújítás, kötelező szervizek meg egy kb. 1 milliós töréskár mellett, a tuning is (nagy felnik, gumik, ültetés papírozással stb stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!