Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az egyik előzni akart volna,...

Az egyik előzni akart volna, a másik balra kanyarodni, ki volt a hibás?

Figyelt kérdés

[link]

Az én szememben mindketten hibásak.

2021. jan. 18. 21:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
57%

Ez nem kanyarodott, hanem kivágódott előzni az utánfutóval anélkül, hogy belenézett volna a tükörbe.

Amúgy legtöbbször vállalhatatlan amit a nagyfeketedíszterepjárókkal művelnek au útok, de ez egyszerűen nekiállt szabályosan előzni a lakott terület vége után.

Itt 100%-ban az a hibás, aki lelöki az őt előző kocsit az útról

2021. jan. 19. 14:19
 22/27 A kérdező kommentje:

[link]

Ez egy hasonló eset. Le lehet szűrni a következtetés.

2021. jan. 26. 11:04
 23/27 anonim ***** válasza:
43%
Látszik is - én voltam az egyetlen, aki ismeri a KRESZt és tudja, hogy tilos kocsisort előzni - és az én válaszom az egyetlen, amit a sok madár lepontozott :D
2021. jan. 26. 11:15
 24/27 anonim ***** válasza:
64%

#23: nem tilos kocsisort előzni. Sehol nem tiltja a KRESZ.

Mondjuk ha tartanák a követési távolságot nem is alakulna ki ilyen sűrű sor, amit csak egyben lehet megelőzni.

Nézd át újra a KRESZ-t.

Ha a sorban valaki balra indexel őt nem előzheted meg, ennyi.

2021. jan. 26. 12:05
 25/27 anonim ***** válasza:
56%

De igen, tiltja.

34. § Előzés (1)

A teljes szabály következetesen EGY gépjárműről beszél, még véletlenül sem járműVEKről.

Arról nem is beszélve, hogy a rendőr büntet a sor előzésért - nagyon helyesen. Aztán lehet magyarázkodni, hogy ki hogy értelmezi a jogszabályt...

2021. jan. 26. 14:31
 26/27 anonim ***** válasza:
40%

Egyszerre csak egyet előzöl, mert egymás mögött haladnak :)

Ha 60-al vonatozik a sor, de senki nem előz, akkor rántsam be a kocsit minden lyukba?

2021. jan. 26. 16:46
 27/27 anonim ***** válasza:
83%
Szép és jó, de a KRESZ szerint két autó között 90-nél kéne lennie cirka 50 méternek (2 másodperc), ami 3,5 tonna felett már majdnem 100 méter (4 másodperc, de csak 70-nel mehetnek, így kevesebb kell eleve). Ha ez be lenne tartva, az esetek 99%-ában fel se merülne a sorelőzés, de mivel sok esetben a 10 méter is alig van meg két jármű között, a gyakorlatban egyszerűen nem lehet mindig csak egy járművet megelőzni észszerűen, mert jóval veszélyesebb lenne ilyen kis lyukakba bevágódni, mint megelőzni egy hosszabb sort.
2021. jan. 26. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!