Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ennyi sok a centír...

Miért ennyi sok a centír súly,hibás a gumi vagy a felni valahol kevesebb az anyagsűrűség?

Figyelt kérdés

A szeleptől balra a nagy S betűig végigragasztva súllyal, ez már gondot jelent?

Talán látható kicsit miről beszélek, jobb képet nem tudok csinálni..

Új autóról le a nyári és fel ez a 4 évszakos új gumi, ennyi súly, hogy van ez?

[link]

[link]

[link]

2020. dec. 20. 03:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez ránézésre nem tűnik soknak. Az alufelnikre általánosan sokkal több súly szokott kelleni, mint az acélfelnikre. Acélfelnikre a normális 5-25 gramm között van, de alufelnikre az általános inkább 15-45 gramm. A tiéden ránézésre kb. 60 gramm lehet, bár elég rossz a kép, de én 4db 10 grammosat és 4db 5 grammosat látok. Ez még a "belefér" kategória. Tényleg egy kicsit sok, de ha 0-ra van centírozva, akkor nem kell aggódni miatta.

Egyébként a gumi oldalán nincs véletlenül festés? Piros/narancs teli kör és/vagy citromsárga üres kör. Mert ha van ilyen festés a gumin, akkor a gumiszerelő nem jól tette fel azt a felnire. Az üres kör a gumi legkönnyebb pontját jelzi és ezt a felni legnehezebb pontjára, azaz a szelephez kell igazítani. Ha nem így teszünk, akkor szokott túl kiegyenlítetlen lenni és túl sok súlyt kérni. Mint mondtam, a 60 gramm még belefér, de 60 gramm fölött már illik javítani. Ha van festés, akkor a szelephez forgatni azt, ha nincs festés, akkor meg tetszés szerint forgatni a gumin (90-180 fok között valamennyit) és újrapróbálni. Persze sok gumis ezt nem teszi meg, mert időbe telik visszavenni a gumit és ide-oda forgatni, szóval inkább körberagasztják az egész felnit, pedig úgy a szabályos.

2020. dec. 20. 06:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Még anyitt tennék hozzá, hogy szenzoros.(TPMS)
2020. dec. 20. 07:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sem olyan sok ez. Ha azt nézed azok a súlyok alig pár grammot nyomnak, míg a komplett kerék vagy 10 kilót.
2020. dec. 20. 08:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Elég homályosan a képek, de én nem látom ezt extrém sok súlynak. Új, 0 km-es autóm, gyári szerelésű kerekén is volt majdnem ennyi.
2020. dec. 20. 08:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Eddig is köszönöm szèpen!

Mindenkinek jár a ☕ vagya 🍺!

Holnap megnézem a jelöléseket, és csinálok fotókat, jobbakat.

2020. dec. 20. 09:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én látom a kerékszerelő üzemben (beszállító, új autókhoz új felni új gumi) mekkora súlyokat használnak, a tiéd az teljesen átlag kategória.
2020. dec. 20. 09:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ettől félni, semmi baja.
2020. dec. 20. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!