Az egyik előzni akart volna, a másik balra kanyarodni, ki volt a hibás?
Nem tilos előzni alsóbb rendű út becsatlakozásánál. Igaz normális sofőr ilyenkor nem előz, pontosan azért mert ez történik.
Alapvetően egyértelműen a kanyarodó a hibás, hiszen neki kell megbizonyosodnia kanyarodás előtt arról, hogy nem-e előznek rá. És itt azért lett volna erre ideje.
Az más kérdés, hogy a BMW-sen is látszott, hogy alig várja, hogy kikapcsolhassa a "boxutca sebességkorlát" opciót és kilőhessen mert ő mindenkinél is jobban siet a többiek meg csak hobbiból konvojoznak együtt egy teherautó után. Egy kis türelemmel nem került volna ilyen helyzetbe.
Amúgy itt is tökéletesen látszik miért jobb türelmesen és defenzíven közlekedni.
Szerintem alapból ez a lakott terület tábla vége előtt 50 méterrel már kivágódok az egyik legrosszabb döntés, hiszen mindenki ilyenkor kezd el kigyorsítani.
Másik meg ez, hogy ha előttem össze van gyűlve a sor, akkor főleg nem árt hagyni egy lélegzetvételnyi időt ami alatt kiderül, mit is akar az előttem haladó.
Meg úgy alapvetően inkább veszítsen az ember 3 percet az életéből, minthogy totálkárra tegye a gépet meg járhasson bíróságra hónapokig.
Mind a ketten.
1) Kanyarodás előtt meg kell győződni róla, hogy nem előznek. Tehát ebben vitathatatlanul hibás az utánfutós
2) Sort TILOS előzni. A KRESZ ebben teljesen egyértelmű. Az előzési manőver befejeztével BE KELL SOROLNI a megelőzött jármű elé annak zavarása nélkül. Aztán ha többet akar a delikvens előzni akkor ismételheti a folyamatot. Ebben egyértelműen a bimmer a hibás.
#15-tel egyetértek.
Amúgy meg ha megnézed a közöttük haladó Audit, meg hogy ő mikor fékez. Hát abból ítélve, a Skoda az utolsó nanoszekundumban találta ki, hogy ő ott lekanyarodik.... Nem arról van szó, hogy szépen fokozatosan lassítottak (az Audival karöltve). Ment 50-nel, Audi mögötte szintén, aztán Skoda meg "hopp akkor én itt lekanyarodok", Audi is csak ekkor fékezett rá. De ekkor már a BMW bőven mellettük volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!