Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel, avagy szívó benzines...

Dízel, avagy szívó benzines kérdés. Melyik kedvelitek jobban vezetni?

Figyelt kérdés

Első autóm egy szívó benzines volt. Azóta csakis Dízel!

A turbó benzines autókat szándékosan hagytam ki. Nekem az ezres köszörű motorfék vagy bármi ilyen nélkül nem autó....

2021. jan. 18. 12:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

Dízelt kedvelem jobban. Viszont gyorsan hozzáteszem, hogy én nem az átlagos ovijárat, meg hétvégi bevásárlás módon használom az autót. Ki is használom a "dízelességét". Saját autóim nekem is eddig mind dízelek voltak. Tanulni szívó benzinesen tanultam. Szüleimnek is ilyen volt. Munkahelyemen is sok szívó benzinest hajtottam, de valahogy nem kedvelem a lendületből autózást és a visszaváltást, pörgetést, ha haladni is akarok.

Turbó benzinest is próbáltam már, mikor legutóbb autót akartam venni. Az valamivel jobb, valahol a kettő között van. Alacsony fordulaton szívóként viselkedett, jobban pörgetve már megjött a nyomatéka, de engem nem igazán győzött meg.

Jelenleg egy Euro6-os biturbós dízelem van és nagyon szeretem vezetni. Ezért a szörnyű bűnömért jöhet a bosszú-lepontozás a sok elvakult benzines fantól!

2021. jan. 18. 17:06
 12/17 A kérdező kommentje:

11# szomorú, hogy tőled kaptam csak a kérdésre választ eddig.

Igazából a magyar fél a turbótól, ezért szívóval szív...

Igazából aki a hangja miatt szereti a benzint, azt megkérem hogy vezessen 1686km-t, aztán meglássuk utána milyen szép is a hangja.

2021. jan. 18. 17:12
 13/17 anonim ***** válasza:
36%
Dízel, jobban szeretem a karakterét, emellett még a hangjukat is szeretem, ez van.
2021. jan. 18. 17:16
 14/17 anonim ***** válasza:
50%
Nagy köbcentis szívóbenzin a tuti számomra, csak tankolni esett már rosszul, ezért turbódízelre váltottam. De azt hiszem, hogy ez az utolsó diesel autóm, a következő turbós benzin lesz. 1.4-1.6 turbómotorok már igen szépen mennek, normál közúti közlekedésre pont elég erő van bennük, és nem, vagy minimálisan drágább tankolni, mint egy dieselt.
2021. jan. 18. 17:30
 15/17 anonim ***** válasza:
62%
Dízel ezerszer jobb mindenben. Volt 6 hengeres BMW-m elég sok lóval, benzinmotorral, 1.2es benzines is van, és 2.2 turbó is. A 6 hengeres dízelnek nincs párja, az én szememben a V8 benzint is veri (utóbbinak semmi előnye, csak zabál, a jóhangú V8 is ritka).
2021. jan. 18. 21:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Miért szívunk a szívódízellel? :D

Nem romlik el rajta semmi.

2021. jan. 18. 21:30
 17/17 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező, te tényleg nem találtál hasznos információt az első 10 válaszban?
2021. jan. 19. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!