Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel, avagy szívó benzines...

Dízel, avagy szívó benzines kérdés. Melyik kedvelitek jobban vezetni?

Figyelt kérdés

Első autóm egy szívó benzines volt. Azóta csakis Dízel!

A turbó benzines autókat szándékosan hagytam ki. Nekem az ezres köszörű motorfék vagy bármi ilyen nélkül nem autó....

2021. jan. 18. 12:54
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Ez a kérdés nem arról szól hogy valamelyik szare vagy jóe, nem a fenntartás, összehasonlítás.

Engem különböző emberek vezetési tapasztalata érdekel..

2021. jan. 18. 12:55
 2/17 anonim ***** válasza:
36%

Én soha nem vennék dieselt, habár már többször vezettem.

Traktor hangja van. Lassabban melegszik be. Környezetszennyezőbb.

Nagyobb a nyomatéka, de az egy nagyobb benzinesnek is nagy. De igazából szükségem sincs rá.

2021. jan. 18. 13:11
 3/17 anonim ***** válasza:
43%

"Traktor hangja van. Lassabban melegszik be. Környezetszennyezőbb."

téves. Traktor hangja lehet, de 6 hengertől már nem. Nekem a 3l dieselem kb 4-5 km után télen is már meleget fúj, nyilván üzemmeleg később, de a hideg motor zaja is megszűnik. A környezetszennyezés sem igaz, mivel az Euro norma ugyanúgy vonatkozik rá. Egy Euro4 dízel kipufogójában pl korom sincs, nem füstöl sosem, még hidegen sem. A DPF erre való.

2021. jan. 18. 13:15
 4/17 anonim ***** válasza:
30%
Megegyező Euro-szint esetén a dízel kevésbé szennyez mint a benzin. Ennyit erről.
2021. jan. 18. 13:17
 5/17 anonim ***** válasza:
61%

Én aljánlanám hallgasd meg a szivódizelem hangját, simábban és lágyabban megy mint sok benzines.

Nem melegszik lassabban se és nekem az a 2-3 liter sokat jelent amennyivel kevesebbet eszik a városban.

2021. jan. 18. 13:19
 6/17 anonim ***** válasza:
67%
#3 szépen leírta, egy jobb 2.0 dízelnek sincs már traktor hangja egyébként. Nekem az alacsony fordulaton érkező nyomaték ami tetszik igazán. Nem megyek állat módjára, de néha ha oda kell lépni sokkal kellemesebb. DSG-vel meg pláne
2021. jan. 18. 13:23
 7/17 anonim ***** válasza:
50%
Traktormotoros öreg szívódízel merci <3 :D
2021. jan. 18. 13:33
 8/17 anonim ***** válasza:
61%

"Megegyező Euro-szint esetén a dízel kevésbé szennyez mint a benzin. Ennyit erről."

Kár, hogy rohadtul nem és még mindig 72x szennyezőbb a dízel, mint a benzines. Jó lenne informálni magad, mielőtt hülyeségeket beszélsz.

Egyébként én dízelen tanultam és sokat is vezettem utána is azt, most szívóbenzinesem van és soha nem vennék dízelt. Bőven jó a szívóbenzin vagy turbós akkor már, de benzin. Nincs szükségem dízelre.

2021. jan. 18. 13:45
 9/17 D. Brasco ***** válasza:
100%

"A turbó benzines autókat szándékosan hagytam ki. Nekem az ezres köszörű motorfék vagy bármi ilyen nélkül nem autó...."

Tudom hihetetlen,de nem csak 0.9tce meg 1.2-es turbos motorok léteznek.....

Nekem meg egyszer volt dízel autóm,azóta csak a benzin!

2021. jan. 18. 15:18
 10/17 anonim ***** válasza:
42%

Hát attól függ, ki mire használja. A dízel és a benzines is jó lehet. Azért az nem véletlen, hogy komoly sportkocsik esetén csakis benzinesben gondolkodnak. Persze, jó móka a TDI felhúzva. :) De egy 1.6-2 literes turbós benzines is jó móka, ráadásul hosszú távon is jobban bírja.

Dízel igazából annak éri meg, aki nagy távon használja a kocsit. Kényelmes, nagy nyomaték már alul, nem kell szétforgatni. A szívó benzinnél pedig magas fordulaton nincs szebb hang. Egy komoly turbós/kompresszoros benzinesnek pedig nincs ellenfele hasonló köbcenti mellett.

2021. jan. 18. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!