Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megvennenétek egy felújitott...

Megvennenétek egy felújitott 125ccm kismotort jelenleg?

Figyelt kérdés
Barátom egy fos üzletet csinált és nem látja be, hogy most nekem van igazam. Ki akar most ilyenkor egy fos motort venni 140-150 ezer forintért?
2021. jan. 3. 17:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Tudod Uram ha pontosan leírod a történetet és a típust én szívesen elmondom a véleményem.
2021. jan. 3. 17:42
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

125 ccm kismotor?

Némi ellentmondást érzek én itt.

2021. jan. 3. 18:25
 3/16 A kérdező kommentje:
Mert az nem kicsi? Nem értek hozzá. Lány vagyok...
2021. jan. 3. 18:31
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
A második vállalkozó tudja rosszúl. A max 125 köbcentis , 15 lóerős motorok kismotorok. Az 50-esek segédmotorkerékpárok. (Üdv, első vagyok)
2021. jan. 3. 19:00
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

"A max 125 köbcentis , 15 lóerős motorok kismotorok."

Magyarországon nincs olyan, hogy kismotor. A 125-ös is "nagymotor, mert rendszámköteles. Kismotornak a köznyelv a segédmotoros kerékpárt hívja.

Épp ezért a "125-ös kismotor" kifejezés fölöttébb veszélyes, ugyanis ez leginkább a 125-ös, de kismotornak, azaz segédmotoronak nyilvántartott gépeket jelenti...

2021. jan. 3. 19:25
 6/16 anonim ***** válasza:
Hú ember dehát vizsgáztam a nyáron kismotorra és a vizsgalapra amit az okmányirodába vittem be az volt írva, hogy A1 "kismotor"
2021. jan. 3. 19:43
 7/16 anonim ***** válasza:

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról

[link]

2. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez

„AM” kategória

Segédmotoros kerékpárok (robogók), azaz kétkerekű segédmotoros kerékpárok (L1e kategória) vagy háromkerekű segédmotoros kerékpárok (L2e kategória), amelyek blablabla

„A1” kategória

olyan motorkerékpár, amelyek hengerűrtartalma a 125 cm3-t, teljesítménye a 11 kW-ot, teljesítmény/tömeg aránya pedig a 0,1 kW/kg-ot nem haladja meg, továbbá olyan motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg

---

A jogszabály - és így az okmányiroda, meg a jogosítvány, meg a forgalmi engedély, stb. - nem ismer kismotort.

Bárki, aki ezt így vagy úgy használja, helytelenül teszi. Pont ezért, amit itt is látunk: mert nem egyértelmű, hogy mit takar, hiszen nem hivatalos fogalom.

2021. jan. 3. 20:01
 8/16 anonim ***** válasza:
Attol függ mit vett...annak fügvényében csinált szar vagy jó üzletet...de nem értem a kérdést, a jelenleg mire vonatkozik? Ugyértem mivel más most a helyzet motorvásárlási szempontból mint máskor?
2021. jan. 3. 20:23
 9/16 anonim ***** válasza:
150 ezer forintért nem lehet kapni jó állapotú 125ccm motort. Még 50ccm kategóriában is jól meg kellene nézni vásárlás előtt.
2021. jan. 3. 20:24
 10/16 anonim ***** válasza:

ha majd válaszolsz kérdező, azt is írd meg, hogy az a kis fos kétütemű, vagy négyütemű-e?

Amúgy a 150eFt nem sok, ha sima járású, és érvényes a műszakija legalább egy évig, és vásárlás után nem kell venni hozzá semmit, csak megy...megy...megy..

2021. jan. 3. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!