Van egy üzletem, amit most megvennének, pont annyiért amennyi a tartozásom. A tulajdoni lapon szerepel a hitel és és a Nav végrehajtási jog. A vásárló ügyvédje szerint így nem lehet eladni ingatlant. Igaz ez?
Azt mondta szó szerint, hogy amíg az Apeh le nem törli a végrehajtási jogot, nem lehet elidegeníteni az ingatlant.
Én úgy tudom, hogy a szerződésbe bele kell írni a hitel tartozásomat meg a Nav-ot, ezt a vásárló utalja el és a bank 10 napon belül (megkérdeztem) a Nav meg 24 órán belül a Földhivatalnak jelzi, hogy vegyék le a végrehajtási jogot. Vagy mi ennek a menete? A tartozáson kívül felszámol még valamit a Nav?
Segítsetek!Fontos!!
"A vásárló ügyvédje szerint így nem lehet eladni ingatlant."
DE NEM ÁM!
Ez ilyen simán nem fog menni.
Én jó szívvel ajánlom, hogy a végrehajtási ügyintézővel beszéld ezt meg. Ha viszed a végrehajtás alá vont ingatlanra a vevőt, azt az adóhatóság is jobban szereti.
Pontosan azért kéne egyeztetni, hogy tutira jó összegekről tudjál, hiszen minden végrehajtási "cselekménynek" költsége van.
EGYEZTESS!!!!
Úgy természetesen el tudod adni, ha előtte kifizeted a tartozásokat. Ez logikus.
De mivel Te úgy akarod eladni, hogy az ingatlan árából fizeted ki, ahhoz a bankok hozzá szoktak járulni.
A NAV esetén viszont ajánlom, hogy személyesen beszélj a végrehajtóval erről.
A végrehajtó dönt. És ha Te már a konkrét vevőt viszed az ingatlanra, akkor számodra kedvezően fog dönteni, ő sem hülye. De a személyes beszélgetés nélkül nem fog menni. Nem véletlenül mondom...
Mindegyik ügyvédnek igaza van. Csak éppen a gyakorlati kivitelezésével kapcsolatban az ügyvédnőnek inkább igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!