Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell felbakolni egy kocsit?

Hogy kell felbakolni egy kocsit?

Figyelt kérdés
2 bakom van és egye emelőm. Tudom hogy van emelési pontja a kocsinak a küszöböknél. A kérdés hogy hogy kell felbakolni mondjuk ha az első 2 kereket akarjuk a levegőbe: első emelési pontra odatenni az emelőt, felemelni a kocsit, ezt követően a bakot hova tegyem (emelési ponton ott az emelő).

2020. dec. 30. 20:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

az autokon 6 emelési pont van

2-2 a két oldalon és 1-1 elől és hátul

Nézd meg az autód kezelési könyvében...

elől álltalában az alsó kerezsttartó közepén van egy vastagított rész az az emelési pont

megemeled középen és alátolod a két bakot oldalról

2020. dec. 30. 20:44
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Én az emelési pont mellé szoktam rakni közvetlen a bakot. Nem volt még belőle baj. Nem görbült el semmi.
2020. dec. 30. 20:51
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Máramelyiken. a sok modern műanyag szemétkupacon nincs emelési pont sem elöl, sem hátul.. amúgy én már eleve küszöbfalcnál sem emelek kocsit mert szépen lassan össze szoktak rogyni. lengőkar bekötéseknél szoktam megemelni, alábakolni meg a taposó alatti merevítőknél szoktam azoknál a részeknél, ahol több lemez réteg van összelapolva
2020. dec. 30. 21:06
 4/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, sokat segítettetek. Megnézem hogy van-e más emelési pontja, ill. megnézem hogy a lengőkar megfelelő-e nekem.
2020. dec. 30. 21:12
 5/20 veterán vas ***** válasza:
0%

Ha jól értem, az elejét akarod fölemelni.

Na de akkor miért az oldalát emeled? :(

Egyébként milyen típus?

2020. dec. 30. 21:18
 6/20 A kérdező kommentje:
Ez egy általános kérdés, akár terepjáró, akár normál autó. Hogy mely részét akarom megemelni változó, olajcseréhez az elejét, kerékcseréhez mindent ... A problémám az, hogy nem tudom, hogy hol tudom felemelni úgy, hogy a bakot is be tudjam tenni, melyek azok a pontok, mely bírja a kocsi súlyát úgy, hogy ne rogyjon be :)
2020. dec. 30. 21:37
 7/20 veterán vas ***** válasza:
90%

Ez egy általános kérdés. Aha! :D

Na akkor úgy általánosságban megpróbálok válaszolni:

Olajcseréhez nem emelünk, hanem minél inkább sík területere állunk.

A kerékcserénél nem bakolunk, emelő föl, kerék le, másik föl, a bakra marad a sarokban.

Mellesleg azért vannak a gyári emelési pontok, hogy ne kelljen neked kísérletezni.

Ha elrohadt a küszöb, akkor motortartó segédkar, keresztgerenda, bölcső, hátsó híd közepe, lengőkarok töve. stb.

2020. dec. 30. 21:49
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs aknád, akkor valamennyire meg kell emelni az olajcseréhez is hogy odaférjen a leeresztőcsavarhoz.
2020. dec. 30. 22:28
 9/20 veterán vas ***** válasza:
65%

Nincs aknám, panelgarázsban nem díjazná a lakásszövetkezet.

Nem férsz oda a leeresztőcsavarhoz???

Döbrögi testalkatúak ne cseréljenek otthon olajat. :D

2020. dec. 30. 23:19
 10/20 anonim ***** válasza:

Veterán!

Vége van már a Lada korszaknak! Próbáld meg egy C Corsa leeresztő csavarját emelés nélkül meglazítani. Vagy egy Mercinek a műanyag motorvédőjét leszedni, hogy hozzáférj a csavarhoz.

2020. dec. 31. 08:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!