Hogy kell felbakolni egy kocsit?
#9!!
30 éve kb 12 centi magasan van a leeresztőcsavar a kocsikon, meg a lökős alja, mássz be alá dagadék. :D
Sokkal kényelmesebb felbakolni, mint a kocsi alá bemászni.
Nagyon alacsonyan van minden.
Én vettem egy krokodil emelőt. Kb fél perc felemelni az egyik oldalt meg alátolni a bakot. A másik oldalon szintén ennyi idő.
És azért nem mindegy, hogy van 40 cm hely a kocsi alatt olajat cserélni.
A két utolsó hozzászólónak:
A #6 hsz.-ban a kérdező utalt arra, hogy -többek között olajcseréhez is- szeretné fölemelni.
Ahhoz viszont nem hátrány ha vízszintesen áll az autó, és ez kettő (azaz 2) hagyományos bakkal, elég nehézkesnek tűnik.
A legtöbb autón úgy van az olajleeresztő csavar, hogy ha elöl megemeled akkor hátra fele folyik az olaj a csavarhoz.
De ha a tiéden alul van akkor engedd le vizszintesbe miután kicsavartad a csavart. De egyébként is marad a motorban 2-3 deci régi olaj bármit csinálsz.
#17-nél a találat!
Ha fölemelem az elejét még akár 5 liter is kijöhet.
/az sem zavar, hogy eredetileg csak 4 liter volt benne/ :D
Olyat is láttam már 19-es:
Lejött 5 liter amiből 1 liter fagyálló volt. :D
Rossz helyre töltötte és úgy is hagyta.
De olyan is van, hogy gázolajjal felhígul valamennyire. Ott is lehet 3-4 decivel több.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!