Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki tud megfizetni egy uj...

Ki tud megfizetni egy uj autot 6 millioert?

Figyelt kérdés

Megneztem mennyibe kerul egy uj Corolla Magyarorszagon es 6 millio felett kezdodik a legolcsobb.

En azt gondoltam olcsobbak mint kint mert nalunk $20-22.000 korul van egy uj Corolla de az ember egyszeru munkaval is megkeres 20.000et evente.

Kinek van 6 millioja egy uj autora Magyarorszagon? Raadasul csak egy atlagos autorol van szo, semmi luxus. Egy kisebb auto is 4 millio. Sajnos mar nincs a 2 millios uj auto mint regen.

Ha hitelre venne az ember 5 evre akkor 100.000 havonta plusz a kamat.

Szuleim meg Magyarorszagon elnek de a fizetesuk nem sokkal tobb 100.000nel.

2020. dec. 30. 11:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A minimálbér nem 101 ezer jelenleg? Nappali 8 órára, 5 munkanappal, kedvezmények nélkül.

Aki ennyit keres az nem tud 6 milliós autót megvenni értelem szerűen, esetleg hitelre. Itthon nem is nagyon vesznek az emberek új autókat, csak azok akik eladtak valami örökölt ingatlant, ingóságot, esetleg nyertek valahonnan vagy magánvállalkozásukba van vagy lízingelik. De lerakni egyben a szalonban 6 millát az átlagos magyar az csak pár % tud.

2020. dec. 30. 13:25
 12/15 anonim ***** válasza:
72%

Azért ne gondoljuk, hogy az emberek 99,9%-a minimálbérből él. Nem mindenki 100-150 ezret keres.

26 évesen 340 ezret keresek. Januártól ez 400 hoz fog már közelíteni (ha addig nem üt agyon egy zongora). Azért ebből meg lehet venni egy 6 milliós autót.

Szóval nyilván nem az az új autók célközönsége, akik a gyárban a soron dolgoznak 140 ezerért.

2020. dec. 30. 16:57
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Kifejezetten sokan, máskülönben rég enm forgalmaznának új autót az országban...
2020. dec. 30. 17:10
 14/15 anonim ***** válasza:
49%

Én 37 éves vagyok. Van egy mérnöki diplomám + PhD-m, két nyelvvizsgám.

2019-ig kormánytisztviselőként dolgoztam Budapesten. Ehhez egy kis magyarázat: Nem, a közhiedelemmel ellentétben ez nem az állami hivatalok ügyfélszolgálatán ücsörgő aktatologató ügyintézőt jelenti, és a politikához sincs semmi köze. Szakmámban dolgoztam, csak állami cégnél. Ott kerestem nettó 167e-t. Igaz elég sok volt a cafeteria és az azon felüli plusz juttatás. Így tulajdonképpen a nettó 200 ott is megvolt ha mindent összeszámolok.

Két éve váltottam munkahelyet. Most az egyik "nagy" vidéki egyetemen oktatok, kutatok. Itt most nettó 220 körül keresek.

És hogy miért írtam le ezeket? Mert biztos vagyok benne, hogy vannak nálam többet kereső emberek, akiknek nem olyan nagy gond 6 milliót kiadni egy autóért, mint te gondolod kérdező. Ugyanis én is a közelmúltban vásároltam egy 6 milliónál drágább új autót. Bankszámlámról egy összegben kifizettem. Azt nem mondom, hogy meg se kottyant egy ekkora összeg, de képes voltam összespórolni.

Ha megnézed a statisztikákat, rengeteg új autót adnak el az országban. És nem csak cégek, magánszemélyek is vásárolják őkat szép számmal. Biztos lehetsz benne, hogy nem csak úgy jótékonyságból, ajándékba adományozzák őket a kereskedések.

2020. dec. 31. 09:53
 15/15 anonim ***** válasza:
57%

Az a baj, hogy mindenki csak a saját mikrokörnyezetét látja. Ha van egy pár, ahol legalább az egyik fél valami diplomához között szellemi munkát végez versenyszférában, a másik pedig mondjuk netpincér futár, akkor a jövedelmük együtt Budapesten 6-700.000-től indul. Ebből a pénzből ha az ember takarékosan él, 1-2 év alatt félrerakja a 6 milliós autó árát. Ilyenekből több van, mint gondolnád.

Egy közepesen menő vállalkozás is bőven kitermel annyi pénzt, amennyiből megvesz valaki egy ilyen autót.

2021. jan. 1. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!