Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 18-as felnivel mennyit nő az...

18-as felnivel mennyit nő az autó fogyasztása?

Figyelt kérdés

Eddig 17-es volt és arra is azt mondtak többen, hogy így mennyivel fogyaszt, de én akkor nem is nézegettem.

Most 18-ast akarok venni azzal jelentősen többet fogyasztana?

Szerintem most olyan 7-8 liter

1.9pdtdi tiptronic

2020. dec. 29. 11:03
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Attól még érdekelhet. Nem fogok vele kevesebbet közlekedni akkor se ha 1 literrel többet fogyaszt.
2020. dec. 29. 12:03
 12/16 anonim ***** válasza:
54%

"Nem mondanám lassúnak"

Erre ennyit mondok:

1.9 PDTDI

Gyorsulás 0-ról 100-ra: 10,5 másodperc.

Eskü tesó nagyon megy. Érzésre 300++.

Neharagudj kérdező. Én nem hiszem el, hogy nem vagy fillérb@szó. Eleve gondolom ez valami matuzsálemi tyúkól A4. Amiket 400 ezer forintért hozzádvágnak. Gondolom első, vagy második autód, fiatal vagy, semmire nincs pénzed.

Aki ilyen autóval jár, nekem ne mondja, hogy nem azért vett ilyet, mert nincs pénze jobbra / fiatalabbra.

És a kocsidból kiindulva azt sem hiszem el, hogy nem a fillérb@szkodás miatt kérdezed a fogyasztást.

E46-os BMW-vel karöltve ez a tipikus 4000 Forintért tankolok a kuton kocsik... De villantani lehet a logót meg a kormányt instán.

De hogy válaszoljak is. Egy 18 colos VALAMIREVALÓ felni + Gumi az mondjuk alaphangon 250-300 ezer forint. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mindenképp fel kell ezt rakni egy 20 éves A4-re, ami 400 ezer forintot ér? Komolyan inkább tedd félre azt a pénzt, gyűjtsél még, azt vegyél egy nem 20, hanem 15 éves A4-et. Már előrébb vagy vele...

2020. dec. 29. 12:25
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem audim van.

16 éves az autóm és 1 millió volt, nem összekeverendő a 3-400ezer forintos társaival. Ja és az első autóm 400.000 forint se volt mégis évekig megállta a helyét 22 évesen is.

És igen a szüleim vettek volna 2. autónak újabbat, jobbat, de inkább magamnak vettem nekem ez egy életérzés és egy 10 éves opel, suzuki stb.nem pótolná.

Szóval maradok ennél.

Amúgy meg 17-es felnit is lehet venni 300.000 forintért meg 18-ast is 70 ezerért.

2020. dec. 29. 12:38
 14/16 anonim ***** válasza:
270 ezer forintot akarsz kiadni az 1 milliós autódra, csak, hogy jobban nézzen ki? Az a baj, hogy nem növeled meg ezáltal az értékét. Illetve peremes gumival csak a szívás van, de ezt majd megtapasztalod amikor első alkalommal erősebben betalálsz egy kátyút.
2020. dec. 29. 16:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Valamennyivel növekszik a fogyasztás, mert nehezebb lesz a kerék (nagyobb lesz a tehetlenségi nyomatéka), de ez nem jelentős.

Ami miatt nem éri meg, az az, hogy drágább a gumiztatás és könnyebben lepadkázod a felnit.

2020. dec. 29. 16:31
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekem a nyári szett gyárilag 18"-os. A téli 16"-os. Télen pár decivel magasabb az átlagfogyasztásom. Gyanítom nem a kisebb felni miatt.

Szóval nincs lényeges különbség, csak a kerékméret alapján. Eszembe nem jutna nem gyári felint és nem váltóméretű gumit felrakni.

A fogyasztáshoz: újonnan vettem az autómat kp-ra, első tulaj vagyok. Nagyon nem alapfelszereltségű. Ha annyira minden fillér számított volna, nem kérek hozzá elektromos napfénytetőt, gyári illatosító rendszert, legerősebb motorváltozatot, stb. Alkatrészekből is mindig gyárit kap. Tankolni új korától csak prémiumot szoktam. Nyári gumi 18"-os Goodyear, téli 16"-os Continental. Ezeket nem dicsekvésként írom, csak érzékeltetni szeretném, hogy az autó nekem nem csak egy közlekedőedény, hanem részben hobbi is. Sosem számolgatom a forintokat, ha költeni kell rá. Ennek ellenére új kora óta minden tankolást írok, spritmonitoron vezetem a fogyasztást. Nem azért, mert ha fél literrel többet fogyasztana, akkor leállítanám a garázsba mert nem jut teszkós párizsira hónap végén, hanem szimplán érdekel.

2020. dec. 29. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!