Megugrott az autóm fogyasztása, mit gondoltok mi lehet a probléma?
Az autó egy kevesett futott 2006-os Chevrolet Lacetti, 1.6-os benzines, a motor hibátlanul jár, műszakin is most volt az autó nemrég. A menettulajdonsága az autónak nem változott.
Én általában mindig tele tankolom az autót, nullázom az órát, mindig pontos képet kaphatok a fogyasztásról. Az autó nálam mindig télen-nyáron 7.5 liter körül fogyasztott 100-on, a legutóbbi két tankolásnál 9.1 és 8.7 liter volt a 100 km-ra vetített fogyasztás, ami azért jelentősen több. Nem változott a vezetési stílusom és mindig így használtam az autót ( tehát azonos utakat járok vele gyakran ). Nemsokára viszem olajcserére az autót, megfogom említeni a problémát és megnézetem, viszont addig is érdekelne, hogy ti mit gondoltok, mi lehet a gond?
Ezer oka lehet.
Pl. Befog a fék, lapos a gumi, esetleg valamilyen motorhiba stb.
2-es, ha szűrő problémám lenne, az nem jelentkezne a menettulajdonságnál? Dadogva járna a motor vagy egyebek?
3-mas, nem érzem lomhábbnak a kocsit, illetve mindig gumishoz hordom a kocsit, ahonnan már úgy kapom meg, hogy ők természetesen centírozzák, felfújják a megfelelőre a gumikat, nem tapasztaltam laposnak a gumikat, illetve nem is lenne indokolt ennyi idő után. A motor pedig szépen jár, nem tudom..
Elsőnek igaza van, ha megfelelő gumit használsz(nyári és téli), akkor 1 liter különbség szokott lenni a benzines autóknál. Pl. az enyém nyáron 7, télen 8 liter(1.6 szívóbenya).
Ha most először vettél új téli gumit, akkor simán előfordulhat ennyi fogyasztás városban, rövid utakon. Ezen kívül lehet esetleg légszűrő eltömődve, gumi lapos, elkoszolódott motor, szenzorok bekoszolódva és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!