Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan vegyem rá a szüleimet,...

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy vehessek egy motort?

Figyelt kérdés
16 éves múltam nem rég és 2 éve gyűjtöm a pénzem (nyári meló), hogy vehessek végre egy motort, de a szüleim nem engedik meg. Anyukám azért, mert összetöröm magam, apukám szerint fölösleges kidobnom annyi pénzt, mert semmi hasznát nem veszem, meg ilyenekért. És nem tudom, hogyan vehetném rá a szüleimet, hogy 2021 nyarán vehessek egy motort. Addigra már 17 leszek. Tudom, hogy gáz de ez miatt néha még sírni is szoktam mikor egyedül vagyok, s eszembe jut, hogy nem vehetek egy motrot és hogy mennyire akarom... Sajnos hamarosan szerintem bele kell törődjek abba, hogy majd akkor lesz motorom, ha jogsim is lesz. Márpedig apukám szintén beleszeretne ebbe szólni, hogy nincs értelme A2 re, hanem várjak 24 éves koromig és akkor tudok korlátlanra, de szerintem ez hülyeség... És azt akarják, hogy mindenképp B legyen majd először. Légyszi segítsetek, hogy meggyőzzem a szüleim a motor vásárról..

2020. dec. 29. 01:39
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

"Abban viszont egyetértek a szüleiddel, h jobb ha előbb a B van meg. Sokkal biztonságosabb úgy motorozni, h előtte már láttad autós szemmel a közlekedést."

Ezzel sem feltétlen értek egyet. Nálunk majdnem mindenki 14 évesen vizsgázott segédmotorkerékpárra. 14 évesen levizsgázott kreszből! Ez már egy hatalmas előny a mindennapi közlekedésben.

Mi még csak a Simsonokat nyúztuk,akkor még nem nagyon volt más. Viszont mire 17 éves lett az átlag kölök teljesen biztonságosan tudott kisvárosban,nagyvárosban,Budapesten, közúton közlekedni. Erről a szintről a B kategóriára továbblépni az már csak egy továbbképzés, mert gyakorlatilag nem közlekedned kell megtanulni, hanem csak egy nagyobb jármű sajátosságait kell elsajátítanod! 3 év motorozás után mindenkinek gyerekjáték volt a B tanfolyam és sokkal biztonságosabban és önállóbban közlekedett mindenki autóval, mert már volt nem kevés közlekedési rutinja.

Ez a leges legnagyobb faxság, hogy 18 éves koráig ne vezessen semmit, majd baxxuk be egy személyautóval, 0 gyakorlattal Budapest belvárosába... ezt nem érzitek veszélyesnek?

"Tudod, h mit látnak majd belőled az autósok, mennyire és mikor veszik észre a motorost, stb."

Akkor ezek szerint B kategóriás jogosítvány megszerzése előtt életveszélyes biciklizni, mert nem tudja mit látnak belőle az autósok? Vagy amikor a jobb első ülésen ül az autóban akkor nem látja mit látni az autóból? Be van mindig kötve a szeme? A buszon is? :D

Ez nem érv.

Pont az ilyen hozzállással termeljük ki azokat a kérdezőket, akik utána sírnak itt a gyakorin hogy már 30 pótórát vett, meg megy páv4-re...

Van lehetősége rá, a jogszabályi háttér lehetővé teszi, pénze van rá.. vegye meg a motort és motorozzon, szerezzen gyakorlatot és utána sokkal könnyebben noldogul a nagyobb motorokkal is és az autókkal is.

Nem az a veszélyes, ha egy 16 éves motorozni akar, az a veszélyes aki kiírja a kérdést itt ( mint két hete az ukrán srác ) hogy NULLA vezetési és motorozási tapasztalattal ő 1000-res sportmotort venne, mert Ukrajnában ilyet is lehet. Na ez a veszélyes!

Azért van így kitalálva a rendszer az egész EUban, hogy meglegyen a fokozatosság és mindenki - aki akarja - össze tudja szedni az alapokat normálisan. Ezzel a "várj még vele" dologgal pont ezt baxxátok szét.

Most 16 éves, vesz valami rocska A2-es bokorugrót akkor van pár éve hogy összeszedje a gyakorlatot arra, hogy nagy A-ra váltson ( és azért az A2 már élvezetes is ). Ez a jó út. Nem az hogy kivárja a korhatárt és felül egy 1000-res Gixxerre NULLA tapasztalattal. Ezt hívják öngyilkosságnak!

2020. dec. 30. 13:15
 22/23 A kérdező kommentje:
#11 Az imént beszéltem a szüleimmel ma ismét már sokadjára és hát kiderült, hogy apukám 15 évesen vett egy simsont amiről neki se tudtak a szülei. És hát egy kicsit zsaroló módszerrel, hogy "ha nem fogják megengedni akkor ne csodálkozzanam ha a nyáron én is hazatérek eggyel" és azt mondták, hogy ilyet nehogy csináljak meg minden s a végén azt mondták, hogy a nyáron vehetek egy motort de csak úgy ha a nagymamáméknál tartom, mivel a falu közepén lakunk ahol mindenhol aszfalt van és járkálnak az autók meg minden. Mert nem szeretnének büntetést kapni. Már nem is tudom, hogy hányszor könyörögtem nekik, és most valahára végre. Most sikerült felhoznom olyan dolgokat amiket kénytelenek voltak elismerni és egyetérteni vele. 😀
2020. dec. 30. 17:13
 23/23 Brandon41 ***** válasza:
Én egy másik megközelítést hozok elő. Nem kell mindenben a praktikumot keresni, bizonyos dolgokat szórakozásért,élvezetért veszünk csinálunk. Fiatalon még simán lehet csak élvezkedni néhány dologban. Például én szeretnék majd venni egy KTM 390 Duke-ot, amiben csak annyi "praktikum" van hogy naked bike kivitele, meg kis köbcentis motor révén, jól meglehet vele tanulni motorozni, és esés esetén sem kerül sokba a javítás. Amúgy a motor futóműve kemény ahogy az ülése is, a motor 1 hengeres és vibrál, és agresszívabb a stílusa.
2021. jún. 26. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!