Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan vegyem rá a szüleimet,...

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy vehessek egy motort?

Figyelt kérdés
16 éves múltam nem rég és 2 éve gyűjtöm a pénzem (nyári meló), hogy vehessek végre egy motort, de a szüleim nem engedik meg. Anyukám azért, mert összetöröm magam, apukám szerint fölösleges kidobnom annyi pénzt, mert semmi hasznát nem veszem, meg ilyenekért. És nem tudom, hogyan vehetném rá a szüleimet, hogy 2021 nyarán vehessek egy motort. Addigra már 17 leszek. Tudom, hogy gáz de ez miatt néha még sírni is szoktam mikor egyedül vagyok, s eszembe jut, hogy nem vehetek egy motrot és hogy mennyire akarom... Sajnos hamarosan szerintem bele kell törődjek abba, hogy majd akkor lesz motorom, ha jogsim is lesz. Márpedig apukám szintén beleszeretne ebbe szólni, hogy nincs értelme A2 re, hanem várjak 24 éves koromig és akkor tudok korlátlanra, de szerintem ez hülyeség... És azt akarják, hogy mindenképp B legyen majd először. Légyszi segítsetek, hogy meggyőzzem a szüleim a motor vásárról..

2020. dec. 29. 01:39
1 2 3
 11/23 walk w1th mee ***** válasza:
100%

alternativa: vegyél egy verseny endurót,honda crf ,yzf,EXC..:D

és azzal motorozhatsz.

Kérdező,Én is igy voltam,hallani sem akartak a motorról ,minek az fölösleges össze töröd magad blabla,és amikor az első 125 noname enduromat haza vittem akkor majdnem kitagadtak,1hétig nem beszélt velem senki:D Majd lassan beletörődtek. Azóta volt már 2 motorom,amikor ezeket vettem se dicsértek meg de viszont már elfogadták.Eközben már volt B-s jogsim. Idén nyáron végre leraktam a korlátlant.Bizniuk kell benned valahogy elkell érned ezt.Én sajnos ilyen lesz r om módszerrel tudtam hazavinni a motort:D

2020. dec. 29. 11:24
 12/23 anonim ***** válasza:
57%

"hogy nincs értelme A2 re, hanem várjak 24 éves koromig és akkor tudok korlátlanra, de szerintem ez hülyeség... "

Ez elég nagy hülyeség és sokkal veszélyesebb mint most A2-t csinálni.

2020. dec. 29. 15:46
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszi eddig a válaszokat!

Megpróbáltam kiszedni a lényegesebb dolgokat. A jogsis dolog az annyira nem zavar, mivel magán területen motoroznék, mert van egy 2 hektáros erdőnk egy weekend házzal és ott ellennék egy jódarabig. Ott nem szól bele még az erdész se. És az, hogy "sohasem késő elkezdeni", ez egy kicsit farcs mivel igenis minnél hamarabb kell, mert azért 30-40 évesen és afelett elég nagy hülyeség elkezdeni pl. Endurozni/krosszozni meg hasonló motorozási típusok közt. Mindenki azt mondja, hogy minnél hamarabb kell elkezdeni. És az a vicc, hogy apum is ezt mondja. És ő 14 évesen kezdett motorznk annó az Olt mellett. És 15 évig volt egy Kawasaki sport motor és ezt nem értem meg, hogy ha én enduro motrot szeretnék és azt mondja rá, hogy nincs benne semmi hasznom akkor a sportnak mi haszna volt? Ezt a kérdést felfogom tenni neki az tuti.

#11 Nem rossz ötlet, de nem szeretném a bizalmukat elveszteni.

2020. dec. 29. 19:02
 14/23 anonim ***** válasza:
18%
Faterod pont azért félt mert motorosként tudja milyen veszélyekkel jár. 30-40évesen is el lehet kezdeni motorozni eggyáltalán nem hülyeség de itt senki nem mondta hogy várj addig. Igazából ez a minnél hamarabb kezdj a baromság 16-17 éves gyereknek fölösleges még ez főleg ha ezen elsírja magát hogy jaj nem motorozhatok... nyilván vannak érettebb tinik akik tudják a veszéjes szitukat kezelni de te a szerintem túl gyerekes vagy még ehhez és ezt a szüleid is tuti látják.
2020. dec. 29. 19:28
 15/23 anonim ***** válasza:
34%

" Igazából ez a minnél hamarabb kezdj a baromság 16-17 éves gyereknek fölösleges"

Mi 13 évesen kezdtük. Minél hamarabb kezdi annál több rutin és gyakorlat gyűlik össze az évek alatt, ez pedig kulcsfontosságú a motorozásnál..

2020. dec. 29. 19:41
 16/23 anonim ***** válasza:
Embere válogatja. Van olyan 13 éves aki egy zsíros kenyeret se tud megkenni es ha kap egy fülest szalad anyuhoz. És van aki mar motorozik NORMÁLISAN nem úgy mint egy debil idióta mint sok fiatal gyerek aki meg nem elég érett azt szűk kis "járdákon" is recsegteti a kávédarálót azt felakad a kerítésre vele.
2020. dec. 29. 20:13
 17/23 A kérdező kommentje:
#15 Ebben egyetértek és még sok más is mondja ezt. Másrészt pedig azért is fiatalon kell elkezdeni, mert sokkal könnyebben megtanulni a dolgokat, hamarabb fel lehet fogni. Olyan mint a biciklizés, kisebb korban könnyebb megtanulni, mint 30-40 évesen.
2020. dec. 29. 20:24
 18/23 A kérdező kommentje:
#16 Ebben teljesen igazad.
2020. dec. 29. 20:25
 19/23 A kérdező kommentje:
#14 Az első mondatig egyet értek. De ez az elsírom dolog, ez egyáltalán nem gyerekes de mondtam is hogy szerintem gáz, de egy jó ismerősöm aki már azért jóval idősebb nálam azt mondta nem gáz, hogy sírok nincs azzal semmi probléma, hogy azon sírok, hogy nem motorozhatok hisz az egy élet érzés, mikor motorozol az egy teljesen más világ és hogy felszabadulsz. És amit mobdott azt én nem vélem hülyeségnek egyáltalán, sőt igazat adok neki. És azért hogy valamin sírok az nem azt jelenti hogy gyerekes vagyok hisz bármelyik felnőtt férfi sírhat, mert nem az van hogyha férfinak születtél nem lehet lágyabb a szíved-lelked és hogy nem sírhatsz. Sőt sokan mondták, apukámnak a munkahelyén is meg még sok más, hogy teljesen más vagyok mint a többi velem egykorú. Sokkal értelmesebb, sokkal dolgosabb, és megbízhatóbb vagyok, mint a velem egykorúak.A volt osztálytársaim(akik totál hülyék) példáúl azt mondják, hogy belőlem se lesz rendes férfi, mert hogy én pl. nem iszok alkoholt, nem járok egyáltalán bulizni,(amit egy akkora baromságnak tartok és még velem együtt sokan mások is) hanem inkább vettem egy rotációs kapát és pénzért dolgozok másnak vele.
2020. dec. 29. 20:36
 20/23 anonim ***** válasza:

Azzal,h ha valami kezdőmotorral elszaladgálsz a telken nincs semmi baj. Legalább megtanulod kezelni. A 16-17 éves korral sincs. - Nekünk anno ált.iskola 8.-ban gyakorlati órán a fiúknak volt motoros oktatás és elég sokat motoroztunk.-

Abban viszont egyetértek a szüleiddel, h jobb ha előbb a B van meg. Sokkal biztonságosabb úgy motorozni, h előtte már láttad autós szemmel a közlekedést. Tudod, h mit látnak majd belőled az autósok, mennyire és mikor veszik észre a motorost, stb.

ill rájössz majd, h mennyire igaz az a mondás, h "úgy kell motorozni mintha vadásznának rád".

2020. dec. 30. 06:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!