Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek hogy vegyem rá a...

Szerintetek hogy vegyem rá a szüleimet hogy vehessek egy Simsont még csak 12 vagyok de imádom őket egyik barátom testvérénél láttam meg kb.1 éve és már mindent tudok róluk?!

Figyelt kérdés
Pénzem van rá gyüjtöttem vezetni tudnám hol van egy nagy forduló az utcánk végén meg rét és bicikli út is az utca is elég hosszú nem vagyok kis darab mármint 130 centis 30 kilós vézna gyerek
2013. nov. 2. 22:40
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
93%

Sehogy. Nem véletlenül vannak közlekedési szabályok, és nem véletlenül van engedélyhez kötve a járművezetés.

Várd ki, amíg annyi idős leszel, hogy vezethess.

Ja, és egy jármű költsége sosem csak a vételárból áll!

2013. nov. 2. 22:53
 2/29 anonim ***** válasza:
87%
Na, ha én meglátnék egy 12 éves "faszagyereket" Simsonnal a kerékpárúton, nem tudnám eldönteni, hogy röhögjek, vagy pofánbasszam. Amilyen eszetlen vagy, persze, hogy nem engedik. Én se engedném. Még a 14 éves korhatár is kevés. Mindenféle robogós kisgyerek szórakozik az utakon. Pedig még általános iskolában a helyük. Többek közt neked is.
2013. nov. 2. 23:01
 3/29 A kérdező kommentje:
A bicikli úton is alig vannak persze tudom a költségeit kötelező biztosítás forgalmi stb. Nem a bicikli úton használnám amúgy ha váltani meg tanulok csak a gázt kell húzni meg a féket bukósisakom meg védőfelszerelésem van az utcában nem nagyon lehet száguldozni nincs nagy veszély más gépjárműktől hogy belém szállnak
2013. nov. 2. 23:06
 4/29 anonim ***** válasza:
93%
Úgyis csak 14 éves korodtól vezethetnéd hivatalosan, szóval még várnod kell. Meg az addig hátralévő két évben lesz időd rájönni, hogy a Simson bizony nem akkora nagy szám, vannak annál jobb 50-es motorok is.
2013. nov. 2. 23:22
 5/29 anonim ***** válasza:

Hát engem is kb ilyen idősen csapott meg a motorozás szelleme, engem akkor csak ráültettek bátyám Simsonjára. Bár én korán tisztában voltam a KRESZ-el, illetve maga a közlekedés is mindig ámulatba ejtett. Az órákon nem mondtak sokat, mert elég fura módon én már 13 éves koromban fellapozgattam a könyvet, és mire a vizsgára jutottam fújtam oda-vissza az egészet.:) Talán ez is imponált szüleimnek, hiszen 13 évesen ha nem is egy Simsont, de egy Babettát kaptam, hogy azért ne legyen idegen maga a motor. Mondanom se kell, röhögtem, mert egy biciklivel nehezebb közlekedni, mint egy babszival. Mindenesetre 14 évesen, és 2 hónaposan már jogsival a kezemben mentem az első normálisabb motoromért, egy Honda NSR 50F 1989-es motorért, aminek a felét zsebből fizettem. Mondanom se kell, szüleim aggódtak, és jogosan, mert még a jogsimon meg se száradt a festék eldobtam szerencsétlen motort...

Mindenesetre a sztorim lényege, hogy ha látják, h tényleg hajlandó vagy tenni is azért, hogy motorozz, és azért felelősségtudatos vagy, tisztában vagy a szabályokkal, könnyen szert tehetsz egy Simsonra. Ugyan már, mi történne, ha az utcában vergődsz???:D Egy Simsonnal??:D Ugyaan...

(Jelenleg 9000 km van mögöttem 15 évesen.:) Szerintem ha másért nem is, de a tapasztalatszerzésért megérte, hiszen később egy nagyobb mocira már úgy ülök rá, hogy tudok váltani, és döntöttem már motort lábtartóig, illegve dobtam is már el többször is az előbbi miatt:DDD)

2013. nov. 2. 23:26
 6/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. Én is imádom a kreszt már internetes oktatásban 125 cmm be is letettem a jogsit :D
2013. nov. 3. 00:34
 7/29 anonim válasza:
én 13 de már fél éve van otthon egy simson de amúgy nekem is tetszenek
2013. nov. 3. 08:06
 8/29 anonim válasza:
Hát nincs benne semmi veszélyes ha közforgalomtól kívül eső helyen mennél vele . Unokatesóm 11 évesen ellopta tesója Simóját azt ment a hátsó utcákon DE CSAK ÉSSZEL.
2013. nov. 3. 08:32
 9/29 anonim ***** válasza:
27%
Hát gratulálok kedves gyerekek! És ha egy másik gyereket elüttök? Mert tudjátok a forgalomtól messzebb szeretnek sétálgatni a kisgyerekes anyukák is! Ha az én gyerekemet ütnétek/sodornátok el, tutira agyoncsapnálak mindegyikőtöket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És a szüleitekről a férjem gondoskoda...
2013. nov. 3. 15:46
 10/29 anonim ***** válasza:
51%
Nem csak a férjed, az összes ép eszű ember. És sajnos az sem ép eszű ember, aki motort vesz egy 12-13 éves gyereknek. Még épp csak kikerültek a babakocsiból, nemhogy motort nekik... A 14 év is nagyon alacsony határ, 16 lenne ésszerű. Még abban a korosztályban is sok a felelőtlen szarh#*@ (már elnézést...).
2013. nov. 3. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!