Szerintetek hogy vegyem rá a szüleimet hogy vehessek egy Simsont még csak 12 vagyok de imádom őket egyik barátom testvérénél láttam meg kb.1 éve és már mindent tudok róluk?!
Sehogy. Nem véletlenül vannak közlekedési szabályok, és nem véletlenül van engedélyhez kötve a járművezetés.
Várd ki, amíg annyi idős leszel, hogy vezethess.
Ja, és egy jármű költsége sosem csak a vételárból áll!
Hát engem is kb ilyen idősen csapott meg a motorozás szelleme, engem akkor csak ráültettek bátyám Simsonjára. Bár én korán tisztában voltam a KRESZ-el, illetve maga a közlekedés is mindig ámulatba ejtett. Az órákon nem mondtak sokat, mert elég fura módon én már 13 éves koromban fellapozgattam a könyvet, és mire a vizsgára jutottam fújtam oda-vissza az egészet.:) Talán ez is imponált szüleimnek, hiszen 13 évesen ha nem is egy Simsont, de egy Babettát kaptam, hogy azért ne legyen idegen maga a motor. Mondanom se kell, röhögtem, mert egy biciklivel nehezebb közlekedni, mint egy babszival. Mindenesetre 14 évesen, és 2 hónaposan már jogsival a kezemben mentem az első normálisabb motoromért, egy Honda NSR 50F 1989-es motorért, aminek a felét zsebből fizettem. Mondanom se kell, szüleim aggódtak, és jogosan, mert még a jogsimon meg se száradt a festék eldobtam szerencsétlen motort...
Mindenesetre a sztorim lényege, hogy ha látják, h tényleg hajlandó vagy tenni is azért, hogy motorozz, és azért felelősségtudatos vagy, tisztában vagy a szabályokkal, könnyen szert tehetsz egy Simsonra. Ugyan már, mi történne, ha az utcában vergődsz???:D Egy Simsonnal??:D Ugyaan...
(Jelenleg 9000 km van mögöttem 15 évesen.:) Szerintem ha másért nem is, de a tapasztalatszerzésért megérte, hiszen később egy nagyobb mocira már úgy ülök rá, hogy tudok váltani, és döntöttem már motort lábtartóig, illegve dobtam is már el többször is az előbbi miatt:DDD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!