Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek hogy vegyem rá a...

Szerintetek hogy vegyem rá a szüleimet hogy vehessek egy Simsont még csak 12 vagyok de imádom őket egyik barátom testvérénél láttam meg kb.1 éve és már mindent tudok róluk?!

Figyelt kérdés
Pénzem van rá gyüjtöttem vezetni tudnám hol van egy nagy forduló az utcánk végén meg rét és bicikli út is az utca is elég hosszú nem vagyok kis darab mármint 130 centis 30 kilós vézna gyerek
2013. nov. 2. 22:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
62%

Most úgy beszéltek, mintha bárkire is veszélyt jelentene egy Babetta vagy Simson... Ugyan már, ha veret majd 50-el, annyit egy nagyobb lejtőn megereszt biciklivel, csak azon még rendes fék sincs.

Persze én is kiherélném azt, aki sérülést okozna a gyermekemben, de nem turbós Hayabusát akar vezetni, hanem egy 2 lóerős Simsont... A legnagyobb veszély amit jelent, hogy büdös a szaga.

Azt meg ne is vitassuk, hogy 14 évesen korán kap jogsit: Van aki 14 évesen értelmesebb mint mások 20 évesen. Sőőőt... De hát ugye a hülyeség nem korfüggő. Lehet a 40 éves férfi is idióta, csak ő még vezethet egy 200 lóerős motort is. Vagy egy sportkocsit, amivel ugye nehezebb korrigálni.

Egyébként kedves 9-es, akkor én is agyoncsaphatom az anyukákat, akik rendszeresen kockáztatják az életem reggelente az iskola előtt? Mert nagyon sokan kérnek bocsánatot, mert no tükör, és gyakran van, hogy hajszálon múlik, hogy a kerekek alá kerüljek... És ugye nem én vagyok 2 tonnás.

MEGÉRTEM, én is félteném a gyermekemet a sok kis hülyétől, de akármilyen hihetetlen, édesapám is 12 évesen már vezetett Simsont, és ő se ölt meg senkit, nem okozott sérülést, én se, pedig szintén zenész vagyok, 13 évesen saját Babettával büszkélkedhettem. Nem utolsó sorban, a hülyeség nem azon múlik valakinek van-e jogosítványa vagy nincs, hiszen kb mindenki kap az országban, hát akkor valószínűleg nem nagy teljesítmény. Tehát én nem bíznék abban, hogy bármelyik forgalomban résztvevő jármű kisebb veszélyt jelent rám askár jogsis, akár jogsimentes a pilóta), mint egy Simsonnal elindulni gyakorló kissrác.

2013. nov. 3. 16:18
 12/29 anonim válasza:
73%

Én "száguldoztam" 55 km/h-val, egyszer csak elém egy autó én pedig dir-dur. Ha egy gyerek lép elém, szörnyethal.

Persze elöfordulhat, hogy erdőben, földesúton használod, de ha kiugrik elég egy nagyobb testű állat,akkor kész a baj. Fizikailag felgyógyulsz, de vehetsz egy új motort, mint én. nekem fizetett a biztosító, neked nem fog. De sok szerencsét, hátha a szüleid felelőtlenek és bugyuták,akkor van esélyed! Ha nem azok, minden tiszteletem az övék.

2013. nov. 3. 16:35
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 11! Ugye nem gondolod komolyan, hogy ha egy 50-nel közlekedő simsonos gyerek elüt egy 2 éves játékmotoron közlekedő kisgyereket, akkor az nem lesz nagy sérülés!

És pont arról beszélek, hogy az anyukák FORGALOMMENTES környéken sétálgatnak a gyerekkel, esetleg biciklizőkre kell számítani, nem egy simsonos kis suhancra...

És attól, hogy neked szerencséd volt, és nem okoztál kárt, azért még nem kell másokat is szabájszegésre biztatni!

2013. nov. 3. 16:37
 14/29 anonim ***** válasza:
71%
*szabályszegésre
2013. nov. 3. 16:37
 15/29 anonim ***** válasza:

De annyira nem lehet valaki analfabéta, hogy ne tudjon kikerülni 50-el bármit is, legfeljebb eldobja a motort, de annyira nem lehet gyökér egysejtű, hogy elüssön bárkit is ennél a tempónál. (Mármint a motoros pilóta.)

Egyébként én amint tudtam szabályosan szereztem jogosítványt, de korábbi válaszomban láthattad, én már 'embrió' koromban tisztában voltam a szabályokkal. (13,5 évesen Elsősegély, KRESZ vizsga, forgalomban 14 évesen és két hetesen vizsgáztam. Bár mostanában már csak pályán motorozok, úgyhogy sokra nem megyek a jogsival, de ez nem ide tartozik.)

De a lényeg, hogy attól, hogy lesz jogosítványa ugyanúgy elüthet egy kisgyereket. Az én mondanivalóm lényege az volt, hogy attól, hogy szabályosan, vagy szabálytalanul lesz buta a sofőr, bárkire nézve is nincs jelentősége. Maximum, hogy a biztosító perkál neki a következő vasra.

És továbbra is TELJES MÉRTÉKBEN megértem, hogy mi a bajod vele, és egyetértek veled, tényleg baj is lehet a dologból.

# 12 Nekem mesélheted, engem pirosnál hátulról kapott el egy autó pontosan 38 km/ó sebességgel a szakértő szerint. Bár azon kívül, hogy megrepedt az egyik csigolyám nem lett bajom. De ebből is látszik, hogy nem azt mondom, ha így elüt valakit (mert hússzal is lehet halálos sérülést okozni kerékpárral), hanem, hogy ilyen sebességet még talán tud kontrollálni, nem gondolod? (Semmi támadó jellegűt nem szántam írásomban, teljesen tárgyilagos, nem személyeskedő, csupán a félreértések elkerülése végett.)

Mindenesetre, így belegondolva tényleg a kérdező kivárhatná azt a 2 évet, de szerintem nem sokat javít a helyzeten.

2013. nov. 3. 16:51
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Úúú, kicsit megváltozott a téma mióta itt jártam... :)

Ahogy én látom: a 14 év pont jó korhatár lenne, ha be lehetne tartatni a hivatalos előírást, miszerint a segédmotorkerékpár nem tudhat 40 km/h-nál többet. Aki többel akar menni vizsgázhat 16 évesen 125-re.

14 alatt vagy erősebb géppel csak zárt pályán vagy udvaron.

Viszont a balesetes téma kicsit más: a közúti forgalom közlekedői maradjanak az úton, míg a játékmotoros kispajtások jobb ha nem mennek ki az útra. Ez független a kortól és a jármű erejétől: amikor kb. 13 voltam bringáztunk egy cimborámmal, ugye tipikus falusi gyerekek 28-as Csepelekkel. Na a cimborán elé kifutott egy 4 éves kislány és konkrétan elütötte. Anyuka az út egyik oldalán, gyerek a nagymamával a másikon, a kisgyerek meg nekiszaladt oldalról az elsőkeréknek. Persze a pici lepattant és prompt elkezdett sírni mintha nyúznák, a bringás gyerek meg pár pillanatig azt sem tudta hol van, akkorát koppant az aszfalton... Nem lett komoly baja a kisgyereknek, de azért látszott hogy lesz rajta lila folt szép nagy; a bringás gyerek karján meg lábszárán meg komoly foltokban hiányzott a bőr.

Csak azért meséltem el, hogy még benzin se kell a sérüléshez, egyszerűen jobban kell figyelnie annak aki feléri ésszel a közlekedést: a srác mehetett volna lassabban, a nagyinak meg fokozottan kellett volna figyelnie hogy ne léphessen ki a lányka (mert ugye a kisgyereknél megesik, hogy hirtelen anyához/apához akarnak menni mindenféle körültekintés nélkül)...

2013. nov. 3. 17:04
 17/29 anonim ***** válasza:
#15 - több, mint 10 évnyi motorozás után idén nyár elején megvolt az első eset, amikor nem csak eldobtam a motort, hanem konkrétan balesetem volt: mentem 50-nel, kikanyarodott elém egy autós, én meg csattantam a jobb első lámpáján... Jöhet olyan hirtelen "akadály", hogy hiába a gyakorlat nem tudod megfogni a motort és nincs hova menekülni.
2013. nov. 3. 17:06
 18/29 anonim ***** válasza:

Agent. Ha az autós kanyarodott ki eléd, akkor hogy tudtad elkapni a jobb első lámpáját? Tekintve a jobbkézszabályra. :D

Egyébként pedig egy Simsont is meg kell tartani, hiába kismotor. És egy 12 éves kisgyerekben (hiába "nem 130 kilós 30 kilós véznagyerek"), erő attól nincs benne. Kisgyerekeknek NEM való motor! Se Simson, se Hayabusa, se CBR 600, semmi! Ha annyira vágyik a kétkerékért, akkor biciklizzen, majd motorozik, ha törvényesen engedélyezett lesz számára.

2013. nov. 3. 19:39
 19/29 anonim ***** válasza:
#18 - mindketten a védett úton voltunk, csak én egyenesen haladtam volna tovább, ő meg balra akart kanyarodni. Sőt, nem csak akart, hanem meg is tette annak ellenére, hogy el kellett volna engednie. :)
2013. nov. 3. 19:49
 20/29 A kérdező kommentje:
Szóba jött a ,, hogy elüttném a gyerekeket" téma azt tegyük hozzá hogy az udvarunkon már több mint 5 éve babettázom szinte mindennap és hogy nem a közúttól távoleső helyen hanem az utcánkban ahol elég ritka a gyalogos és autós forgalom még járda sincs mellesleg nem csak motorozásra hanem bütykölésre is vettem. Mellesleg köszönöm a sok jó választ mely a kérdés tárgyában felvetett szövegre irányult.
2013. nov. 3. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!