Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire figyeljek egy dízeles...

Mire figyeljek egy dízeles autó vásárlásakor?

Figyelt kérdés

Melyek azok a tényezők amelyekre figyeljek oda, amit mindenképpen nézzek meg egy dízeles autó vásárlásakor? Egy 1.9Pd Tdi Audi A4 2006-os modellről lenne szó. Tudnátok pár tippet adni nekem?

A válaszokat előre is köszönöm

2020. dec. 28. 06:08
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

100-100km majdnem, olyam 90-92 körül

Tehát kétnaponta 200km oda vissza az út, azért kéne dízel, ezért gondoltam rá

2020. dec. 29. 05:31
 12/27 anonim ***** válasza:
45%

Erre a felhasználásra jó a dízel.

Rendes gyereknek tűnsz. Írásodból elhiszem hogy nem jaszkarizni veszed a kocsit :D. Így veheted nyugodtan szerintem.

2020. dec. 29. 12:10
 13/27 A kérdező kommentje:

Köszi, hidd el nem menőzni akarok. Nem is értem, hogy lehet egx kocsival menőzni? sokan rajolnak, közbe meg rohad az egész meg 100 éves fos, kormol orrán száján, 2000-et tankolnak bele, de nem gáz a lényeg h a BMW meg az audi logó fényes és csillogó legyen.

Magáról az audi a4 ről 1.9PdTdi ről tudnál nekem bővebb infót adni?

Esetleg hiba lehetőségek, típushibák, mire figyeljek oda, stb stb.

Ha tudsz valamit hálás lennék, sosem volt még dízel autóm

2020. dec. 29. 22:42
 14/27 anonim válasza:
50%

A teljesség igénye nélkül csak pár tippet mondok.

Én megnézném,hogy mennyíre egyenletesen és rezonancia mentesen jár a motor,(azaz ne himbálozzon alapjáraton)

Ki lehet fogni jó állapotú dízeleket ez az évjárat környékén ,de pl nekem van egy jó dízelem 2008 As de meg se fordult a fejemben eladjam

Mikor semmi gondom vele ,

Szerintem ugyan így vannak vele azok is akiknek jó állapotú az autója.

Szóval nehéz jót venni de nem

Lehetetlen.

Ha majd íjet veszel érdemes a jobbat tankolni bele mert Pd motor arról híres hogy ha elkoszolódnak az injektorjai, szétrázza a lendkereket(főleg ha nem arányosan kószolódtak el ).

Amúgy ha tiszta a porlasztás viszonylag finoman járnak a PD motorok is .

Alapjáraton nehezen melegednek a túl jó hatásfok miadt,mert fix magas nyomáson porlaszt (ezért is városba nem ideális)

-esetleg hallgasd meg mennyíre hangos a turbó ha odalépsz neki ,kicsit sziszeghet de ha nagyon fütyűl akkor rizikós.

Amít előttem is írtak tiszta legyen a fagyálló.

legyen nagyából száraz a motor ,(amelyik sok helyen veri az olajat azt valószinüleg jobban taposták)

-ha rendszeresen volt olaj cserélve akkor a tömítéseket is megvédték vele nagyából puhák maradtak.

Ha valaki nem cseréli rendesen az olajat akkor a savassá vált olaj nem védi őket a kiszáradástól,

(De ha túl tiszta a motor az is gyanus mert ki is takaríthatták,ami nem gond csak bezavar az állapotfelmérésbe)

Kartergázt ha gondolod nézd meg ,hogy ne csapjon pofon ha leveszed üzemelés után az olajbetöltő kupakot(valamennyi kartergáz az új autóba is van,a sok a gond )

-tiszta legyen belülről a motor

-könyen induljon izzitás nélkül is(indítsd el amilyen gyorsan csak tudod)

-A váltó könnyen kapcsolható legyen

Meg hát szerintem lehet látni egy autón ,hogy jó e vagy sem

De ha tényleg nem nagyon értessz hozzá vigyél magaddal szakít , nem szégyen hidd el:)

2020. dec. 29. 23:41
 15/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó le a kalappal előtted, sokat segítettél. Tényleg köszönöm
2020. dec. 30. 16:38
 16/27 anonim válasza:
50%
Szivessen :D
2020. dec. 30. 17:20
 17/27 anonim ***** válasza:
46%
Egyébként ha van rá lehetőség én CRTDI-vel venném. 2009-2010-től már kezdték használni azt a motort és sokkal megbízhatóbbak.
2021. jan. 1. 18:51
 18/27 A kérdező kommentje:

És egy olyan CRTDI motor milyen elven működik?

Továbbá mennyi egy viszonylag szép és jó állapotban lévő autónak az ára egy ilyen motorral?

2021. jan. 1. 21:37
 19/27 anonim ***** válasza:
2021. jan. 2. 03:10
 20/27 A kérdező kommentje:
Köszi
2021. jan. 2. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!