Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Futárkodáshoz vennétek új...

Futárkodáshoz vennétek új járművet (hitelre)? Miért igen, miért nem?

Figyelt kérdés

Januárban veszek egy új motort, (szerintem) kedvezményes lízingfeltételek mellett. Csak 90 ezerrel lesz több a végösszeg, mintha egyben tenném le, havi törlesztő 30 ezer forint 4 évig.

Ez a 2. motorom, futárkodáshoz, városi használathoz veszem. 300 köbcentis dual sport (enduro). Futárkodás részmunkaidő, teljes idős egyéb munka mellett. Nagyjából havi extra 100-200 ezer forintot fogok keresni ilyen felállásban (ez az adó és benzin levonása utáni "profit").

Beszélgettem barátokkal, ismerősökkel, családtagokkal. Vegyes a vélemény. Néhányan azon a véleményen vannak, hogy új jármű futárkodáshoz felesleges, néhányan azt mondták, hogy mivel pénzt fogok keresni vele, ezért teljesen OK döntés így hitelre venni.

Szerintetek? Csak kíváncsi vagyok egy bővebb merítésű véleményegyvelegre.

Egyrészt vennétek-e új járművet ilyen célra (hitel nélkül), másrészt hitelre vennétek-e ilyen célra? Vagy érdekel bármi egyéb vélemény ebben a hitel/új/használt kombó triázsban.

(A teljes képhez természetesen az is hozzátartozik, hogy amúgy is már rég szerettem volna egy ilyesmi motort egyéb célokra is.)

2020. dec. 14. 12:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is tolom főállás mellett, hajrá :)
2020. dec. 14. 17:27
 12/16 A kérdező kommentje:
Írhatok esetleg üzenetet, lenne 1-2 alap kérdésem.
2020. dec. 14. 17:38
 13/16 anonim ***** válasza:
Persze
2020. dec. 14. 21:41
 14/16 anonim ***** válasza:
Pár éves használt nem jobb am? Mármint értékvesztést nézve.
2020. dec. 15. 00:43
 15/16 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ebben a kategóriában kb 1 van még, amit én néztem, de abból nincs pár éves. Yamaha WR250R lehetne még, de abból egy jó állapotú használt az majdnem annyi, mimt ez az új. Honda CRF300L, amit veszek. CRF250L meg 1 b van használtan, de az is alog olcsóbb, illetve 10-15%-kal gyengébb. Ezek nagyon tartják az árukat. Ritkák viszonylag. 1,6-1,8 milliós áron voltak újonnan (pl a crf250l), most meg 1,3 alatt sose adják őket, az is kb 3 havonta egyszer, egy viharvertebb példány.
2020. dec. 15. 01:08
 16/16 A kérdező kommentje:

Végül december közepétől július közepéig futárkodtam. 8350 km-t tettem meg az alkalmazás szerint, 1885 címet teljesítettem, és kp borravalóval együtt majdnem meglett a 2 millió forintos bruttó. Sajnos a motor csak áprilisban jött meg, addig a 900-as túramotorom használtam, kb 4000 km-t. Ebből a bruttóból lejön 200 ezer KATA (8*25), kb 150 ezer benzinpénz meg mondjuk 150 ezer ilyen-olyan kopásra. Kb 1,5 milliót kerestem nettóban. A motor ára 2 millió volt.

Szerintem így teljesen megérte :) imádom a kis 300-ast, azóta a 900-as alig került elő, de a 300-asban majdnem 8000 km van már :D

2021. okt. 28. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!