Futárkodáshoz milyen autót javasoltok 500 ezerig?
Igazából 300 ezerig lenne jó, de 500 a max.
Azon kívül, hogy semmilyet.
Nem is kérdés, régi Swift. Ennyiből már kapsz jó műszaki állapotban, és még az első szervizre is maradhat pénz, futárautónak úgysem lényeg az esztétika, kicsit kopottabb, de műszakilag jó példány már van 200-250 között.
Már az egyliteres is jó erre, szinte termeli a benzint. Nekem 6 fölé sosem ment amikor volt ilyenem, városban sem, pedig hajtottam.
Kérdező, azok gyári adatok :)
Nekem volt Swiftem. A rekord városi fogyasztásom 5,7 volt vele. Az átlag az 6,3-6,7 volt.
Hát, futárkodáshoz hozzátartozik, hogy nyomja neki az ember folyamatosan.
Az 1,3-as motorral ilyenkor valóban meg tud enni 8 körül, az egyliteresnél én utántankolással néztem, nekem városi cirkálónak volt ilyenem régebben, akkor olyan 6-6,5 között voltam, ha csak városban mentem. Én 150+ lóerőhöz vagyok szokva, amolyan szükségautó volt csak a kis Swift nekem, úgyhogy nyomtam neki mint az állat, úgy volt ennyi.
Egyébként meg elég is bele az az 53 ló. Igen, nyomni kell, de az 1,3 sem sokkal fürgébb 8 szelepes változatban, a 16 szelepes meg már egyre inkább mutatja, hogy ott van egy típushiba (repedő dugattyúk). Az egyliteressel is bőven tudtam tartani a forgalom tempóját, csak meg kell tanulni vele lendületből vezetni, és nem kell félni, ki kell forgatni.
Amúgy meg faék egyszerűségű. Mondom, én nyúztam az enyémet, ez egy full fapad '94-es GL volt, még rádiót is csak én raktam bele, se szervó, se elektromos ablak, semmi. Csak azért vettem, mert volt (és van) 2 régi hobbiautóm, amiket rendbetettem, de nem akartam velük napi szinten járni, így lett a Swift, mielőtt megkaptam a céges autót amivel most járok. Szóval nem azért vettem, hogy vigyázzak rá, nyúztam rendesen. Mégis kiszolgált, sosem állt meg, a mostani tulaja egy ismerősöm, hasonló céllal vette, alatta sem áll meg soha. Nyilván papírkasztni, 120 felett nem akarsz vele menni, stb stb, de ennél olcsóbban autózni szerintem nem lehet ma.
#7, esetleg a VW Lupóból a 3L változattal hasonló értékek jöhetnek ki.
Meg persze dízellel, de egyik sincs benne a büdzsében, és nem is lenne jó, a Swift pont erre jó: nem kell rá vigyázni, mert mindig megy, amelyik megáll, azt direkt ölik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!