Futárkodáshoz milyen autót javasoltok 500 ezerig?
Igazából 300 ezerig lenne jó, de 500 a max.
Azon kívül, hogy semmilyet.
#10, jobb esetben még bontani sem kell. Én 200 ezerért találtam 4 éve olyat, ami családé volt, full fapad, de ki volt lakatolva tisztességesen, egy pötty rozsda nem volt rajta, az eredetiségvizsgán csak nézett a csávó, hogy ilyet nem látott ennyi pénzért már vagy 10 éve.
Ahogy feljebb írtam (#4 és #3 vagyok), én nyúztam, ha nem is annyira mint egy futár, de majdnem. Ez volt 4 éve. Aztán kaptam új céges autót, eladtam a Swiftet egy ismerősömnek, ő is városi körökre használja, ő is kinyomja a szemét, az autó azóta is megy, kipufogót kellett csak cserélni, mert ott megjelent a rozsda, 10 ezerért talált bontóban olyat ami még jó. Ezen kívül meg olajcsere, egyéb kopó-fogyó dolgok, évi 30-40k a szervizigény. Most is ugyanúgy megy, mint amikor én megvettem, minek bontaná el?
Szia.
Én futár voltam, több helyen is. Az egyik helyen bő két évig. Ott céges autók voltak.
De voltam olyan helyen, ahol régi swift 1.3 8v-el toltam, ami alatt ezres váltó volt. Megölhetetlen.
Nekem is van egy 3 ajtós 1.3 8v, illetve faternak egy 5 ajtós 1.0 swift... Mindent is ki bír. :D Hidd el, tapasztalat.
A fogyasztás... Ezek téveszmék, hogy a swift eljár 4-5 literrel, az ezres is... Hülyeség. Pláne, ha futár autóról beszélünk. Egyszer kell megvenni egy rendeset, ami ha nem is full rozsdamentes, de legalább a taposó lemez és a nyúlványok legyen éppek, és műszakilag legyen patent, de legalábbis karbantartva.
Ami a "típus betegsége" az autónak, pontosabban inkább a lelke, az az elosztó fedél és az injektor. Nálam mind a kettő kiment, mégis haza hozott. Igaz, picit küszködve, dadogva, de egyébként ugyan úgy ment. Szóval, erről ennyit.
Ha 500.000Ft a max keret, akkor tudnám neked javasolni a Fiat Panda MultiJet-et, 1.3 JTD motorral, aminek ugyan akkora a teljesítménye, mint az 1.3 8v swiftnek. Dízel, de 5 - 5,5 fölé nem igazán tudod vinni a fogyasztást. Volt, hogy anno ezekkel 140-160 padlógázon vágtáztam két település között, egész nap. Bírja ez is. Ja, és azokban már 600-1000.000km volt. :D Legalább 3-4-szer átfordult már bennük az óra.
Lehet venni kétszemélyesbe, amik TGK-ra vannak vizsgáztatva. A T-Home-nak is voltak ilyen kis autói, vagy a Borsodi-nak stb stb.. Lehet venni jó állapotú céges autókat, csak ki kell fogni. Ez a 2003-as évjárattól felfele. Akár egy 2004-2005-ös darabot is meg tudsz venni ennyi pénzért. És ennél nem a km-t kell nézni, hanem az állapotot.
Akárcsak a swiftnek, ennek is kiváló a fűtése, a világítása, a futóműve, és a méretei is nagyon jók. Mindenhol IS elférsz vele.
Mivel Fiat, ezért van benne City szervó funkció is, ami egyébként egy ilyen kis autóba felesleges, de nem hátrány semmiféleképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!