Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy autó 20%-tól elvihető...

Ha egy autó 20%-tól elvihető és azt kifizetem akkor el tudom vinni az autót, nem kötelező hitel ha ki tudom fizetni zsebből? Utána csak a havi díjat kell majd fizetnem egy bizonyos időre amire megállapodunk?

Figyelt kérdés
2020. dec. 14. 07:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
azért 20 meg 80 összeadása tényleg nem ekkora dolog... én se értem mit nem értesz. Az autó árának maradék részét a bank állja veled meg hitelszerződést köt, ergo részletekben kéri a maradékot, a kamattal növelve.
2020. dec. 14. 08:00
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

"De a maradékot is tudom fizetni részletre! Akkor minek a hitel?"

Azért, hogy az eladó (kereskedő) az eladáskor megkaphassa a teljes vételárat.

2020. dec. 14. 08:05
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
A tojásagyú te vagy maximum, ott van előtted a válasz. Azért, hogy a kereskedő AZONNAL megkapja a pénzt, és helyette a banknak fizess! A banktól NEM VESZEL FEL pénzt, a hitel nem erről szól!! Hihetetlen hogy alapvető banki finanszírozási dolgokkal nem vagy tisztában, mikor közben haszongépjárművet akarsz venni.
2020. dec. 14. 08:12
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen értem a kérdést... Nem akarsz hitelt felvenni, de havonta akarod fizetni? Ezt hogy?

Vagy arra gondolsz hogy a tulajnak/kereskedésnek fizetsz részletekben hitelszerződés, kamat és minden költség nélkül? Mert ebbe hülye lenne bárki is belemenni.

Én két opciót látok: 1. Ha megvan rá a bankszámládon a pénz, kifizeted és viszont látásra. 2. Kifizetsz 20%-ot, a többire pedig hitelt veszel fel és a banknak törlesztesz.

2020. dec. 14. 08:16
 15/29 A kérdező kommentje:
Ha a kereskedő azonnal meg kapja a pénzt avval kifizetem az autó 100%-át! Akkor te lekváros agyú keresd meg ebben a 20%-ot?
2020. dec. 14. 08:16
 16/29 A kérdező kommentje:
16 - Igen!
2020. dec. 14. 08:17
 17/29 anonim ***** válasza:

Kereskedő nem ad hitelt.

Ezek mind banki finanszírozási hitelek.

2020. dec. 14. 08:24
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

A kereskedés nem jótékonysági intézmény. Te eladnád így az autódat egy idegennek, hogy majd ráér neked x év múlva apránként kifizetni?! Te meg addig se másika autót, se semmit nem tudsz rajta venni. De még a bankba se tudod berakni kamatozni. X év múlva pedig kevesebbet fog érni az a pénz az infláció miatt. Az eladónak ez "tiszta hasznon", nem?

"De a maradékot is tudom fizetni részletre! Akkor minek a hitel?... ...De a maradékot tudom fizetni a munkahelyemen megkeresett pénzből!"

Ezt hívják hitelnek. Miért, mit gondoltál, a banknak nem a munkahelyeden megkeresett pénzből fizeted a törlesztőt?! Ha azt nem tudnád kifizetni, nem is vehetnél fel hitelt.

Az az értelme, hogy nem kell a teljes összeget egyben leraknod. Elég csak 20%-ot kp-val kifizetned. A többire intéznek neked hitelt, vagy intézed magadnak és ráérsz részletekben kifizetni. Természetesen a bank sem jótékonysági intézmény, a hitelnek vannak költségei. Vagy ha ez nem tetszik, a bankszámládon összegyűjtöd "a munkahelyeden megkeresett pénzből" (vagy másból, ez a magánügyed...) a teljes összeget, kifizeted kp-ban az egészet és nem kell hitelt felvenned.

2020. dec. 14. 08:28
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy arra a 20% kalkulálj rá minimum mégegyszer annyit, mert platót is kell venned arra a kisteherre.

De ez szerintem már túl magas lesz neked.

2020. dec. 14. 08:38
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez felépítmény nélküli ár.
2020. dec. 14. 08:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!