Nem tudok normálisan elindulni emelkedőn. Mi lehet a baj még mindig?
Figyelt kérdés
2 hónapja vezetek és már minden egyre jobban megy, kivéve az emelkedős elindulás. Úgy érzem, hogy abban nem előre hanem visszafelé fejlődök. Az összes emelkedőt kerülöm a városban, már mindenhova megvannak a jól bevált kerülők, hogy ne találkozzak emelkedővel, viszont a munkahelyemről hazafelé van egy ami elkerülhetetlen. Már amikor indulok haza gyomoridegem van, majd ahogy azt a kereszteződést elhagytam élvezem is a vezetést. De nem akartam feladni. Általában nagy gázzal max egy lefulladassal el tudtam indulni mindig. De az se volt szép. Viszont valamelyik nap az emelkedő legmeredekebb részén kellett megallnom. Lefulladtam vagy 5x és komolyan azt hittem, hogy ottmaradok, hogy nem fogok tudni elindulni. Pörgött a motor, éreztem, hogy erőlködik az autó és valami nem engedte (kézifék nem volt behuzva, feket nem nyomtam),majd egyszer csak leállt. A kuplungot engedhettem rosszul? Nem tudom mit rontok el, mert arra már figyelni se tudok, csak imádkozok, hogy elinduljak. Kisebb emelkedőkon szoktam gyakorolni, ott megy szépen a sima fékes és a kézifékes elindulás is. Viszont meredekebbet sajnos nem ismerek a kornyeken csak olyanokat ahol még hajnalban is van forgalom így nem tudom hol gyakorolhatnék. Élesben akkora stresszben vagyok, hogy esélytelen. Kezifekkel egyszer lefulladtam és egy kicsit visszagurult az autó szóval azóta azt nem is merem megpróbálni, pedig elvileg könnyebb és biztonságosabb. Ugyan úgy kell mint egy kisebb emelkedőn csak picit több gázt adjak? A legutóbbi eset óta busszal járok dolgozni... Nyugtassatok meg, hogy meg lehet úgy tanulni, hogy olyan simán menjen mint egy sima elindulás az autóval.2020. dec. 13. 07:27
11/14 anonim válasza:
Nekem se tanítottak a kezist.. tanulokocsin meg visszagurulas gátló is volt😂 én is meg kerülöm egyenlőre
12/14 anonim válasza:
En is ugyanigy vagyok,kaptam egy benzinest egy dizel tanulo utan. Hagyjuk is. Iden ki van ra fizetve minden casco,kotelezo, mert vadi ujat vett a ferjem, de allandoan lefulladok vele ,emelkedon nehezen jovok ki, bar en fogadpontig engedem a kuplungot. Sehol nem olvastam,h konnyebb,ha lentebb tartom,megprobalom ugy is holnap. Csak falun belul kozlekedek vele. Ha telig sem megy, csereljuk egy automatara. Vicc h nem tudok bemenni a varosba vele, mert ezzel a rohadt kuplunggal kell szarakodni. Dizel elindult gaz nelkul, ugy indultam,ugy tolattam, felengedtem gurult es raertem utana nyomni a gazt. 1x fulladtam le vele a 7 honap alatt a benzinessel meg sokat.:(
13/14 A kérdező kommentje:
Azóta már 3 és fél éve vezetek, már jó ideje nincs gondom az elindulással, kézifék nélkül is megy, bármilyen emelkedőn, igazából sok gyakorlás és rutin kellett hozzá.
2024. jún. 16. 05:57
14/14 anonim válasza:
Gondoltam .en csak 2x ultem egyedul az automban, rutin még odébb van,mire meglesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!