Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Baj, ha mindig nyomom a...

Baj, ha mindig nyomom a kuplungot? (pl. pirosnál, kereszteződésnél)

Figyelt kérdés

3 éve vezetek, eddig még senki nem mondta, hogy ez baj lenne. Naponta vezetek, ezt szerintem az első naptól kezdve így csináltam.

Szóval hogy megállok a pirosnál és nem üresben van az autó, hanem 1-esben és nyomom a féket és a kuplungot is, vagy fogásponton tartom. Kereszteződésnél ugyanez, vagy ha kanyarodok, akkor is végig nyomva tartom. Dugóban is a bal lábam mindig rajta van és fogásponton tartom.

Ma jegyezte meg először egy ismerősöm, hogy miért így csinálom a piros lámpánál, bőven elég lenne a sárgánál sebességbe tegyem a kocsit, mint 1 percig nyomva tartani a kuplungot feleslegesen.

2020. dec. 10. 00:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%

A kocsinak nem használ.

De ha senki nem mondta akkor jogsid sincs?? Kreszen tanulod, hogy kanyarban nem nyomod a kuplungot. Az oktató meg tanítja a többit. Ha neked soha nem szólt senki akkor vezetni se tanulhattál.

2020. dec. 10. 00:29
 2/21 anonim ***** válasza:
88%

Igen, ez hiba. Vizsgán rossz szemmel nézik (hibapont, vagy buktatnak is érte —> Helytelen járműkezelés, mint amikor álló kocsin tekered a kormányt).

Meg el is fárad a lábad...

Amúgy vicces, fater 40+ éve vezet, ő is mindig kinyomta a kupplungot, de most, hogy friss jogaival mellette vezettem, egyre inkább megszokta, hogy kiteszi üresbe... 😄

2020. dec. 10. 00:31
 3/21 anonim ***** válasza:
73%

“ De ha senki nem mondta akkor jogsid sincs??”

Vagy olyan szuper oktatója volt, mint nekem... ☹️ Ha kérdeztem, előadta hogy ezt már tudni kellene, vagy majd később beszél róla. Aztán sose beszélt...

2020. dec. 10. 00:33
 4/21 anonim ***** válasza:
95%
Kuplungot gyilkolod vele, konkrétan kinyomócsapágyat illetve a motor támcsapágyát.
2020. dec. 10. 01:24
 5/21 anonim ***** válasza:
95%
Szervízben mondták amikor nemrég kuplungszerkezetet és kinyomócsapágyat kellett cseréltetnem, hogy nagyon nem tesz jót ezeknek ha a 'kuplungon pihenteti' valaki a lábát, azt mondták egy öreg bácsi 3000 (HÁROMEZER!) km alatt kinyírta a kuplungot, mert állandóan nyomva tartotta. Öreg szakik mondták, azt hogy milyen autón azt nem mondták, de a lényeg, hogy eddig minden szerelő azt mondta, hogy ne tartsam sokáig kinyomva, inkább rakjam üresbe pl piros lámpánál. Szerintem a pénztárcád érdekében sürgősen szokjál le arról, hogy folyton taposod a kuplungot....
2020. dec. 10. 01:36
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

A kuplungnak ez a lehető legrosszabb, amit csak tehetsz vele. Folyamatosan kopásban tartod ha a fogásponton áll vele egy helyben. Ha folyamatosan kinyomva tartod, akkor meg a kinyomócsapágy kopik.

Teljesen rossz ez a vezetéstechnika, soha nem is oktatják így a kuplunghasználatot az oktatók, ez egy felvett rossz szokás.

Üresbe, felengedett kuplunggal állj a pirosnál, a kereszteződésnél is azért lehet tudni, hogy kb mikor mehetsz, ráérsz akkor is kapcsolni egyes fokozatot, vagy ott max egyesbe várakozol de teljesen kinyomott kuplunggal 10-15mp-ig, ha néha csinálod nem akkora baj.

2020. dec. 10. 05:39
 7/21 anonim ***** válasza:
6%
Az a legjobb ha fogásponton tartod olyankor.
2020. dec. 10. 05:43
 8/21 anonim ***** válasza:
98%
7es, te autószervizes vagy, és nincs ügyfél? 😃
2020. dec. 10. 05:47
 9/21 anonim ***** válasza:
74%

Ez nagyon rossz. Véletlen leugrasz a kuplungról és már bent is vagy az előtted lévő kocsi hátuljában. Arról nem is beszélve hogy a kuplungnak sem tesz jót.

Mikor meglett a jogsim, nekem is volt egy olyan berögződésem, hogy kanyarodni kinyomott kuplunggal kanyarodtam. De hamar leszoktam róla, mert semmi értelme nem volt.

2020. dec. 10. 08:09
 10/21 anonim ***** válasza:
22%
Baj igen, de hozzátenném, messze nem okoz olyan nagy kárt, mint ahogy sokan mondják.
2020. dec. 10. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!