Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik autóval járnék (elvileg...

Melyik autóval járnék (elvileg) jobban mondjuk a következő 3-4 évben?

Figyelt kérdés

A, Focus 2, benzines 2 literes 145 lovas magas felszereltséggel

B, 3-as Mazda, szintén 2 literes, 150 lovas szintén magas felszereltség

Olyan 2005-2007 körülieket nézegettem.

2020. dec. 8. 17:16
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Focus
2020. dec. 8. 17:25
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Focus. A Mazda is jó lenne, motorikusan, de ugyebár gondolom tudod, mi a helyzet velük.
2020. dec. 8. 17:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezt lehetetlen megmondani, mert nem tudjuk melyik milyen állapotban van, de még ha látnánk is, azt akkor sem tudnánk, hogy melyik mennyire volt széthajtva. Az autóvásárlás mindig lutri, sosem lehet tudni, hogy melyikkel fürdesz majd be.

Ennyi infóból nagyon általános és fapados véleményt tudunk mondani. A Focus 2 egy megbízható jószág, de az 1.8-as és 2.0-s szereti az olajat (nem habzsolja, de azért eszegeti), szóval arra figyelni kell. Továbbá az a váltórudazat amit az is használ, az egy elég nagy trágyadomb, a bowden váltó felöli végén a legtöbbször elhagyja azt a műanyag marhaságot, ami összeköti a bowdent a kapcsolórúddal és olyankor nem veszi a sebességet, de könnyen és jóformán ingyen orvosolható. Sokan csak odadrótozzák, de pl. a Transit szelepszárszimering pont tökéletes méretű bele, ilyesmivel lehet próbálkozni. A kapcsolórúd szimering nem szokta túl sokáig bírni, szóval oda is érdemes vetni egy pillantást, hogy nem folyik-e az olaj.

A Mazdával nem sok tapasztalatom van, 1-2-t már szervizeltem, de típushibáit nem ismerem.

Én ennyiből a Fordot javasolnám, lehet soknak tűnik amit leírtam, de alapvetően megbízható és ilyen kisebb típushiba minden autónak van. De hogy melyik van jobb állapotban a te kinézettjeid közül és melyik lesz kitartóbb, azt mi nem tudhatjuk.

2020. dec. 8. 17:42
 4/7 anonim ***** válasza:
67%

Focus

Ha a Mazda nincs még porrá rohadva, csak idő kérdése...

2020. dec. 8. 19:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Amelyik jobb állapotú.
2020. dec. 8. 19:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Állapot függő. Focusra szavazok én is. Nekem mk1es van. 2003mas, 1.6 benzin. Teljesen jó.
2020. dec. 12. 21:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Én a Mazdát ajánlanám: sokkal jobb összeszerelési minőség, kényelmesebb ülések.

Arra kell figyelni, hogy egy jó állapotú, rozsdamentes példányt találj.

Egyébként úgy tudom, hogy a kétliteres motor ebben az időszakban ugyanaz volt mindkét autóban. (A Mazda fejlesztette, aztán gyártotta a Ford is.)

2020. dec. 29. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!