Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a legjobb kezdő sportmo...

Anonimkrd kérdése:

Melyik a legjobb kezdő sportmotor?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok,sosem volt motorom, most nyárra lesz meg a jogsim rá és mindenképpen sportmotort akarok,semmi más (naked, túra,krossz) egyáltalán nem érdekel csak sport.

Kb 3000dollarig használtan mit ajánlotok?

2020. dec. 8. 16:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Akkor viszont 600-ast amúgy sem vezethetnél, mert A2-es jogsit csinálhatsz egyelőre. Azzal talán már a 400-as Ninja sem vezethető. A 300-as még tuti vezethető A2-vel, de már az is inkább a teteje. Nme poénból határozták meg ezeket a kor, meg LE korlátokat :) Komoly biológiai, anatómiai alapjai vannak. 24-25 éves korodig még fejlődik a frontális lebenyed azon része, ami a veszélyérzékelést, arra adott reakciót befolyásolja.
2020. dec. 8. 21:22
 12/26 anonim ***** válasza:

Ezeket nézd meg, dodor pl nem mond hülyeséget:

https://www.youtube.com/watch?v=qndw6QtCFAw

Ha megvan akkor gondolkozz el egy kicsit azon amit mondott, majd nézd meg mondjuk ezeket:

Ninja 300

https://www.youtube.com/watch?v=wu7ycwqc6zQ

Vagy ezt, Ninja400:

https://www.youtube.com/watch?v=ljWwkiH5iNc

Vagy ebben van némi infó a KTM RC390-ről:

https://www.youtube.com/watch?v=r6g6_CJZI_c

Ezeket gondold át, meg azt hogy 17 évesen van-e szükséged ezeknél komolyabb és erősebb cuccokra kezdésként.

2020. dec. 8. 21:25
 13/26 A kérdező kommentje:

11es válaszoló

Nézd csak meg Ukrajna szabályait..nálunk 16tol adnak korlátlant

Dodor videóit láttam..köszi a válaszokat, segítetek dönteni

2020. dec. 8. 21:58
 14/26 anonim ***** válasza:

"Nézd csak meg Ukrajna szabályait..nálunk 16tol adnak korlátlant"

Attól, hogy papírt kaphatsz ( vagy akár vehetsz) rá attól még nem fogod tudni hajtani vagy kihajtani, annak úgy meg semmi értelme.

2020. dec. 8. 22:07
 15/26 anonim ***** válasza:

Igen, ezt tudtam, de te szerintem sehol sem írtad eddig, hogy Ukrajnában laksz és ott vennél motort, így a sztenderd EU-s szabályokat vettem alapul. Kár szarkasztikusnak lenni, nincs miért. Eddig csak segíteni próbáltam :)

2020. dec. 8. 22:30
 16/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,és a többieknek is, nem rossz értelemben akartam mondani.

Szóval nem veszek 600ast inkább...jobb lesz tanulni egy kisebb

2020. dec. 8. 22:35
 17/26 A kérdező kommentje:
És mit gondoltok arról ha járok tanulni motorozni,mindenféle vezetéstechnikai külön képzésekre amíg nem tudok motrot venni,majd ha megvan rá a lehetőségem veszek egy 600ast? Így sem ajánlatos?
2020. dec. 8. 22:58
 18/26 anonim ***** válasza:

Látod, mondtam, hogy már félig eldöntötted és csak megerősítésre vársz :)

Az egy fokkal jobb, mert közben esetleg rájössz, miért nem érdemes 600-as sportmotorral kezdeni. Nagyon hasznosak a vezetéstechnikai tréningen, én is kb évi 1-2-re elmegyek. De! Nem helyettesítik a lemotorozott kilométereket, a közben gyűjthető tapasztalatot. Mint írtam, én 20 ezer km után tartottam ott, hogy bevállaljak egy 85 LE meg 85 NM feletti motort. Egy 600-as sportmotor kb 105 LE meg 65 Nm. Csomó dolog van, amit nem tudsz pusztán tréningek segítségével megtanulni, hanem kell a nem kontrollált, folyamatosan változó környezet. Illetve útstratégia sem tanulható pusztán vezetéstechnikai tréningekkel, ott csak tisztán a motorozási készségeket lehet csiszolni, fejleszteni. Egy jó motoros 60% jó útstratégia, 40% motorozási készség.

2020. dec. 8. 23:23
 19/26 anonim ***** válasza:

"Látod, mondtam, hogy már félig eldöntötted és csak megerősítésre vársz :)"

Nem megerősítésre vár, hanem egyszerűen még gyerek és nem fogja fel miről van szó.

Kérdező:

"mindenféle vezetéstechnikai külön képzésekre amíg nem tudok motrot venni"

A tréning azoknak segít, azokat fejleszti akik már TUDNAK motorozni. Aki még nem tud az hiába megy el. 5 métert nem mentél még motorral, hogy akarsz elmenni egy vészfékezés oktatásra vagy egy hegyi tréningre? :D

Előbb tanulj meg motorozni rendesen. Nulla gyakorlattal még a 3-400-as motorok is baromi erősek és gyorsak. Ha már megtanultál motorozni, tudsz kanyarodni, tempósan kanyarodni, mennek az ügyességi és rutin dolgok utána gondolkozz 600-ason.

2020. dec. 8. 23:32
 20/26 anonim ***** válasza:

Így van. Ha 100-ból 99-szer meg tudod csinálni a 300-as ninjával a 3 rutinvizsgán számonkért pályát, meg magasabb sebességnél is magabiztos vagy, esetleg gondolkodhatsz 600-as motoron. Addig szerintem is felesleges, veszélyes, illetve nem is élveznéd. Sokkal élvezetesebb kisebb motorral gyorsan, határok közelében kontrolláltan menni, mint egy nagy motorral ugyanazt a sebességet, dinamikát menni. Márpedig közúton legtöbb helyzetben nincs sok különbség egy 300-as meg 600-as között. Max utassal megterhelve.

Amúgy Dodor stílusától kiráz a hideg, szándékosan kerülöm, de abban az első videóban nagyon jó dolgokat mond.

2020. dec. 9. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!