Melyik a legjobb kezdő sportmotor?
Kezdő vagyok,sosem volt motorom, most nyárra lesz meg a jogsim rá és mindenképpen sportmotort akarok,semmi más (naked, túra,krossz) egyáltalán nem érdekel csak sport.
Kb 3000dollarig használtan mit ajánlotok?
Vehetsz 1000-rest is elsőnek, csak szívni fogsz vele. Ha dollárban fizetsz akkor olyna országban élsz ahol gyakorlatilag akármilyne kipufogórendszert felrakhatsz a motorra és akkor frankóbb hangja lesz.
Ha olyna hangot szeretnél, mint ami a 600.as sportmotoroknak van akkor neked valami 4 hengeres motort kellene nézned, mint pl a Kawasaki ZX-R400. A régebbi pl 250-es Banditok is 4 hengeresek voltak, de az újabb 300-400-as motorok már mind 2 max 3 hengeresek.
Akkor miért írod ki a kérdésed, ha már amúgy is félig eldöntötted és csak megerősítésre vársz, a többit figyelmen kívül hagyod? :)
Ezeknek sose lesz olyan hangjuk, mivel egy 600-as sportmotor már 4 hengeres, míg egy 250-300-as jellemzően 1 vagy 2 hengeres, azaz teljesen más a hang karakterisztikája, még akkor is, ha más kipufogót teszel rá, amitől öblösebb, hangosabb lesz. 250-esnek is lehet nagyon szép hangot csinálni, miközben legális marad, csak valószínűleg nem akarsz rá 3-400 ezer forintot kifizetni.
Szerintem ne vegyél 600-as kezdőként "csak a hang miatt". Ha így állsz hozzá, inkább el se kezdj motorozni, mert láthatóan még nem nőttél fel hozzá. Nekem 20 ezer km után lett egy LE-ben összehasonlítható (de még mindig kevesebb), ám magasabb nyomatékú 900-as motorom. Hosszú út, rengeteg gyakorlás, sok hibalehetőseg és még több alázat vezet odáig, főleg ha épségben meg akarod úszni. Legelső motorom egy 125-ös volt (14 LE 11 Nm), majd 650-es 48 LE (52 Nm), de még ez a váltás is tudott bőven meglepetést okozni, volt mit tanulnom. Mindig csak erősebb motorra váltás után pár hónappal látja az ember a teljes skálát, nem véletlenül mondja szinte minden tapasztaltabb, óvatosabb motoros, hogy nem érdemes 600-as sportmotorral kezdeni. 0-ról hatalmas ugrás, de még 125-ösrő is. Hibázni fogsz, ez biztos. Vagy kisebbet, vagy nagyobbat. Nagyon nem mindegy, hogy milyen motoron ülsz épp, amikor hibázol. És nem, nem csak azon múlik, hogy mennyire húzod a gázkart, rengeteg egyéb dolog is közbeszól.
Ha ezek közül szeretnéd mégis azt választani, ami legközelebb áll hangban egy 600-ashoz, akkor a 2 hengeres Ninják közül válassz. 250R vagy 300, aztán ha akarod és van rá pénzed utólag tehetsz rá egy jobb kipufogót, meg beállíttathatod az injektort/karburátort.
Ha meg csak a 600-as jó, és igazából te sem érted, minek írtad ki a kérdést, akkor vegyed azt, aztán majd számolj be 2 év múlva, hogy mi a helyzet, túlélted-e, miket tanultál melyik esés során stb. Persze az is lehet, hogy mindenféle baleset nélkül megtanulsz rajta motorozni, de akor te leszel azon kevesek egyike, akiknek ez sikerült.
A vélemények miatt írtam ki a kérdést 8.valaszolo. nagyon jókat írtál,köszönöm a véleményeket..most akkor azon a véleményen vagyok hogy veszek egy 250/400 közöttit, aztán majd 1-2 év múlva váltok..végülis így lehet megtanulni
Amúgy 17eves fiú vagyok.
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!