Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Részecskeszűrő javítás milyen...

Részecskeszűrő javítás milyen módon oltható meg olcsón?

Figyelt kérdés
Tételezzük fel hogy elromlik az autóba a részecskeszűrő és elég drága javításokat lehet hallani. Tudtok valami olcsó megoldást?

#autó #szerelés #részecskeszűrő #modern dízelmotorok
2020. dec. 1. 08:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
36%

#3: nehogy kiszereld! Az autó időnként automatikusan regenerálja, ilyenkor 600 fokos hőt termel a részecskeszűrőnél. Ha hiányzik, akkor mi vezeti el ezt a hőt?

Aztán meg 2 évente mindig visszaszereled, vagy hogyan gondoltad ezt?

Nem kell félni a DPF-től. Napi használat mellett, kell menni 2-3 hetente 1,5 órát egyhuzamban, hogy tudja regenerálni az autó. Semmi több odafigyelést nem igényel.

2020. dec. 1. 10:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Erről a külföldről annyit, hogy épp pár hete mesélte a szerelőm mikor erről beszélgettünk. Jött hozzá egy tulaj aki Ausztriából vett dízelt. Észrevette hogy a kelleténél kormosabb a kipuf. Kiderült már régóta nincs benne DPF és a tulaj se tudott róla, így ment át a szigorúúú osztrák vizsgákon. Meg így bukott le. Hagyjuk már. EGR ugyanez. Teljesen felesleges. Látom kaptam lepontozást miszerint terheli a turbót is a DPF. Hát, nem én találtam ki, de ha ti szakértők vagytok...

Amúgy nem fog regenerálni mivel szoftveresen is kiírják. Sokkal több autó van DPF nélkül az utakon mint gondolnátok.

2020. dec. 1. 10:49
 13/15 A kérdező kommentje:
Van pénz a banánra is, de terepjáróról van szó amit földúton is használok sokat ahol nem megyek 100-200km-t, de venni kell valamit amivel jár az ember, meg dolgozik. 20 éves lerúgott fos nem jöhet szóba mert használni szeretném nem a szerelőnél tartani ezért esne a választás újabb autóra amibe már van EGR is meg DPF is. Köszönöm a sok választ mindenkinek.
2020. dec. 1. 10:55
 14/15 anonim ***** válasza:
32%

Állítólag a magasnyomású mosóval való átmosás segíthet rajta, de ezt csak olvastam valahol. A műszakin csak akkor gyanítják, hogy kiberhelték, ha a gyári hegesztést szétvágták és csúnyán hegesztették vissza. Persze ilyenkor is ráfogható, hogy felújították, azt vagy elhiszik vagy nem.

Ha a hegesztés szétvágása nélkül kiüthető a bele, akkor senki meg nem mondja mérés alapján, hogy működik vagy sem.

2020. dec. 1. 11:52
 15/15 mindentudó99 ***** válasza:
Vannak erre specializált cégek akik átmossák. Keress egyet.
2020. dec. 1. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!