Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Részecskeszűrő javítás milyen...

Részecskeszűrő javítás milyen módon oltható meg olcsón?

Figyelt kérdés
Tételezzük fel hogy elromlik az autóba a részecskeszűrő és elég drága javításokat lehet hallani. Tudtok valami olcsó megoldást?

#autó #szerelés #részecskeszűrő #modern dízelmotorok
2020. dec. 1. 08:45
1 2
 1/15 D. Brasco ***** válasza:
73%
Tudunk...csak ertelme meg haszna nincs.Venni kell ujatvagy jó hasznaltat.
2020. dec. 1. 08:58
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
nem lehet javítani, ha már nem lehet gépi módon se regenerálni, akkor kuka. Új, vagy bontott, vagy kiszedni/kiírni.
2020. dec. 1. 09:03
 3/15 A kérdező kommentje:
Kiszedésből/kiírásból lehet valami probléma a későbbiekben?
2020. dec. 1. 09:05
 4/15 anonim ***** válasza:
20%
az hogy jót teszel az autónak, főleg a turbónak. Még nyerhetsz is 1-2 lóerőt. Vizsgán átmegy (főleg ha tudod hova viszed).
2020. dec. 1. 09:06
 5/15 D. Brasco ***** válasza:
58%
Lehet...müszakin pl azonnal bukó,meg így is elég szennyet okádunk a levegőbe,nem kell még neked is feleslegesen terhelni a környezetet
2020. dec. 1. 09:10
 6/15 A kérdező kommentje:
Hallottam olyat, hogy a részecskeszűrő annyira megszűri a károsanyagot hogy az orrunkban találhatő szőrök nem tudják felfogni és megy egyenesen a tüdőnkbe, szerintem ez sokkal károsabb. Amúgy is common rail rendszerek vannak már, ezek nem azok a füstölős dízelek már alapból sem.
2020. dec. 1. 09:20
 7/15 anonim ***** válasza:
42%

Az a helyzet, hogy senkit sem érdekel hogy te mit hallottál vagy mit gondolsz; részecskeszűrő nélkül nem megy át vizsgán (legalábbis normális esetben nem).

Ha ennyire rettegsz a javításától, akkor ne dízelt vegyél, hanem olcsó fapados benzinest.

Tudod, akinek van pénze majomra...

2020. dec. 1. 09:41
 8/15 anonim ***** válasza:
50%
Egyébként hogy az eredeti kérdésre is adjak valamiféle választ: elsősorban elkerülni kell a részecskeszűrő meghibásodását. Pl. kezdve azzal, hogy nem városi araszolgatásra veszel dízelt, hanem napi 100-200 kilométernyi ingázásra. Ott jól fogja érezni magát a részecskeszűrő és nem kell attól tartani, hogy egyszer csak bedobja a kulcsot.
2020. dec. 1. 09:43
 9/15 anonim ***** válasza:
43%

D. Brasco megint okos, imádom a srácot. <3

Lényeg, kiírod és kimész külső földre ott szgk- nál is mernek co-t főleg osztrák pajtik, ha megtalálnak kúp lesz, nem váci úti "mémes" hanem rendesen análba, pucsítva tolják hintőport használva sikosítónak.

Itthon még én is át tudom vinni a saját oxidált autómat , senki le sem xarja a kiírást sőt hahu eladásnál kapósabb.

Aki tudja milyen savanyú , gusztustalan szaga van egy kiírt dpf-es autónak az lebeszéli a másikat arról, hogy ilyet tegyen. Én voltam kiírás párti, de már inkább úgy vagyok, hogy el kell vinni 30 -40 ezerért kitisztítatni majd utána szépen van benne 60 ezer km azalatt meg keresni valami olcsó cseredarabot, drága, de tényleg kell a dpf, utána meg normálisan használni, nem rövid távozni és akkor nem 8 év hanem mondjuk 14 lesz az években mérhető élettartalma.

2020. dec. 1. 09:58
 10/15 anonim ***** válasza:
76%
Persze, egy rágóval, néhány fogpiszkálóval és némi kézügyességgel te magad otthon is könnyen elvégezheted.
2020. dec. 1. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!