Elindulhat egy automata sebváltós autó magától?
Igen. D fokozatban magától elindul az autó.
Ha valaki olyan hülye, hogy kiszálláskor nem húzza át P-be, akkor igen, előfordulhat.
2003-ban volt egy buszbaleset Csepelen, ahol olyasmi történt, amit kérdezel. Beállt a busz a végállomásra a Szent Imre téren, de valami gond volt a motorral, ezért a sofőr leszállította az utasokat, majd leszállt és hátra ment a motorhoz megvizsgálni, hogy mi a gond. De ahogy piszkálta, a motor felpörgött, a rázkódás miatt sebességbe ugrott, a kézifék kapcsolója is visszaugrott és az üres busz megindult. Elsodort egy trafikbódét (benne a trafikossal, aki könnyebb sérülésekkel megúszta), egy gyalogost (aki meghalt), majd végül úgy sikerült megállítani, hogy felugrott egy másik sofőr a buszra és lefékezte. Legalábbis én úgy emlékszem, hogy ezeket mondták, szerencsére épp nem voltam a közelben. Egy másik megállóban vártam egy másik buszra, hogy hazamenjek, de a baleset miatt elterelték a buszomat és kihagyta azt a megállót. A fejetlenség miatt senkinek nem jutott eszébe figyelmeztetni a várakozó utasokat, hogy ha egy-két megállót sétálnak, ott már járnának a buszok.
Természetesen kúszik D-ben a kocsi, de ez nem egy gyors sebesség.
Mintha manuálisban felengednéd finoman félig a kuplungot egyesben.
Ha megfelelően van rögzítve az autó, akkor ehhez több egymástól független műszaki hiba kell, erre nagyon kicsi az esély. Sokkal valószínűbb, hogy a sofőr nem rögzítette megfelelően a járművet.
A videó, amit láttál, lehetett egy prank videó is, pl. valaki elbújt az autóban és elindította vagy ilyesmi. Tele van ilyen baromságokkal a net.
"csak arra emlekszem h a kommentekben paran az automata sebvaltora fogtak"
Csak mellékesen jegyezném meg, hogy mondjuk amíg az ország 90%-a automata sebváltót legfeljebb csak képről látott, addig erre szerintem felesleges alapozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!