Automata váltóknál a számozott fokozatokat hogyan kell használni?
Az nem "Direkt" hanem "Drive" az angol hajtás, vezetés szóból ered. Hasonlóképp "N" = Neutral = üres, "P" = Park = parkoló állás "R" = Reverse = hátramenet
N - D - 3 - 2 fokozatok között lehet menet közben váltani. Arra kell csak vigyázni, hogy az adott fokozat maximumának megfelelő sebesség fölött ne válts bele; pl.: ha 160-at mész az autópályán, ne rakjad 2-esbe.
a régieknél(25 éves)még meg kellett állni, de az azóta gyártottaknál már nem..naponta járok meredek hegyoldalon és ahogy az emelkedő kívánja menet közben húzom vissza kettesbe, ha vontatok, akkor L-be(1)...ezeknél az agyonelektronizált automatáknál már nem történhet baleset, véletlen rongálás, stb..
Volt egy Omegám, régi háromfokozatú..kölcsönadtam olyannak, aki még nem ült automatában..mint megtudtam, elbambult, és autópályán visszaváltott háromból kettőbe..
...autómentő szépen keresett..
A mai automatáknál ha nincs mechanikusan reteszelve, akkor az elektronika hülyebiztosként védi a váltót(ilyen van most nekem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!