Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tudok kezdeni egy megreped...

Mit tudok kezdeni egy megrepedt kiegyenlítő tartállyal?(bővebben lent)

Figyelt kérdés
Egy 2004-es Fiesta az áldozat, a tartályon egy kb 3cm-es repedés van, ahol szivárog a hűtőfolyadék. Az elmúlt napokban meg is érkezett a rendelésem, csakhogy a tartály nem passzolt, az egyik cső bemenet teljesen az ellentétes irányban volt, ebből kifolyólag nem lehetett felszerelni. Addig amíg nem találom meg a megfelelőt, valamit kellene kezdeni a jelenlegi repedt tartállyal. Gondolkodtam a 2 komponensű Epoxy kipróbálásán. Szerintetek az megfelelő lenne rá?

2020. nov. 21. 16:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#9 Barátom, fogalmad sincs róla, hogy miről beszélsz. Ezzel a kommenttel tisztán elismerted, hogy semmilyen autószerelői képesítésed nincs, de még alapvető hozzáértésed sincs.

Először is, írd be google-be, hogy "autó nyomáskiegyenlítő tartály" és lássuk mit dob ki.

Másodszor is, ha valaha életedben nyúltál már volna autóhoz, meleg motornál vettél már volna le MŰANYAG kupakot a MŰANYAG tartályról, akkor tudnád, hogy szisszen. És hidd el, nem azért szisszen, mert a jól elvégzett munka után nyitott egy Kőbányait.

A tartályt hívják még egyébként tágulási tartálynak is. Gondolj bele: hidegen beleöntesz x mennyiségű hűtővizet, a maradék helyet kitölti a levegő. Lezárod, légmentessé teszed. Motor be, hűtővíz felmegy ~95 fokra. A hőmérséklet emelkedéssel együtt kitágul, ezért hívják tágulási tartálynak is. Ugyanaz a mennyiségű levegő még mindig a tartályban van, viszont emellett a víz térfogata is megnőtt, ez a plusz térfogat a tartályban kap helyet. A víz nem összepréselhető, de a gázok (levegő) igen. Összepréselt levegő a tartályban = megnövekedett nyomás.

Azt meg már nem is említem, hogy a MŰANYAG kupakokra legtöbbször ráírják, hogy túlnyomás van a tartályban, vagy legalább egy felkiáltójelet odaraknak figyelmeztetés céljából. Nem arra figyelmeztetnek vele, hogy megharap, ha hozzányúlsz... na szerinted akkor mire?

Csak ismételni tudom magam: rendeteg balesetet és anyagi kárt tudnak okozni a hozzád hasonló figurák, akiknek a leghalványabb fogalmuk sincs az autó működéséről, ezért azt hiszik jól megtudják otthon kókányolni maguknak az autót, de fogalom hiányában elmulasztanak fontos részleteket, amiből aztán következik a baj. Ne szereljen autót semmilyen formában az, aki nem ért hozzá és főleg ne bíztasson másokat.

Vak vezet világtalant.

2020. nov. 22. 07:14
 12/15 anonim ***** válasza:

pfff mesélj még :D

faterom nissanjában sima kupak van, semmi jellel...

Meleg motornál is le tudod csavarni és nem szisszen, és még a víz is hideg benne.

Te nagyon képzavarban vagy.

2020. nov. 23. 13:23
 13/15 anonim ***** válasza:

Most komolyan azt mondod, hogy meleg motornál (90+ fok) a tartályban nincs nyomás, a benne lévő víz pedig hideg?

Tudod, hogy ez fizikailag lehetetlen, ugye? Mármint, ezt nem én mondom, hanem ez szó szerint FIZIKAI lehetetlenség. Amit most te mondasz, az alapvető fizikai törvényeket rúg fel, név szerint a termodinamika elveit.

Értem, hogy okos akarsz lenni, ezért kitalálsz ilyen marhaságokat, remélve, hogy majd elhiszem és akkor te lehetsz a jampi, de ez bármilyen mércével mérve is nevetséges, amit előadsz.

2020. nov. 23. 17:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Oké, mondjuk azt a részét el tudom hinni, hogy a kupakon nincs jelzés, de ez is csak akkor lehetséges, ha nem gyári a kupak. Az autógyártókat szigorú előírások kötelezik az ahhoz hasonló jelzések használatára, szóval gyári alkatrészen MINDIG ott lesz. De ha esetleg utángyártott kupakot (esetleg tartályt, kupakkal együtt) kapott valamikor az autó, akkor azon lehet, hogy nincs jelzés.

Szóval még ez az egy dolog is erősen kérdéses a kommentedben. A többi meg színtiszta óvodás hazugság.

2020. nov. 23. 17:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Most komolyan videózzam le neked????

Ahogy bemelegített motornál leveszem a kupakot és nem szisszen... majd belenyomok egy hőmérőt és fog kb 5 fokot mutatni???

Ha gondolod levideózom, csak aztán nehogy meglepődj :D

2020. nov. 23. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!