Az normális, hogy egy 1 éves, 4800 km-ben lévő autó kiegyenlítőtartályából hiányzik valamennyi fagyálló folyadék?
Szóval amikor megvettük az autót, pontosan 1 éve, a kiegyenlítő tartályban a maximális jelzésig volt töltve a fagyálló (ahogy a fékfolyadék is, ebből nem hiányzik), s még sárga festékkel meg is volt pontozva. Ma kimentem, hogy töltsek téli szélvédő folyadékot, s feltűnt, hogy a kiegyenlítő tartályban a folyadék szintje a maximum és a minimum szint közötti képzeletbeli felezővonal alatt van 2-3 mm-re. Tehát a szint közelebb van a minimumhoz, mint a maximumhoz. Pár napja elvégeztettem az első kötelező szervizt, ahol elvileg leellenőrizték a szintet is és a koncentrációt is, rel is van tüntetve a számlán. A kérdésem az, hogy ha látták, hogy alacsonyabb a szint, nem kellett volna pótolják? Esetleg megvizsgálni, miért hiányzik...
Számomra az is rejtély, hogy egy 4900 km-ben lévő, 1 éves autóban hogy fordulhat ez elő. Elvileg az egy zárt rendszer, elég szomorú, ha valahol elvesztődik😟 Hívjam fel a szervizt és kérdezzek rá? Vagy amíg nem éri el a minimum szintet, nem kell pótolni?
Teljesen jó az még.
Melegen is nézd meg és akkor magasabban lesz benne.
Télen lehet minimumon körül ha nem folyik sehol.
Nyár elején majd tölteni kell rá.
Ha minimum és maximum között van a szint az tökéletes. Nem kötelező mindig a maximumon lennie. Tehát az éves szerviznél azt láthatták, hoyg tökéletes.
Nekem is kellett valamennyit rátölteni az autóm fél éves korában. Ez adódhat abból hogy la a gyári feltöltés nem sikerült tökéletesen légmentesre, kellett egy kis idő, míg minden légbuborék kitalál. Nézegesd a szintet, ha nem megy lejjebb nem is kell feltétlenül rátölteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!