Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az normális, hogy egy 1 éves,...

Az normális, hogy egy 1 éves, 4800 km-ben lévő autó kiegyenlítőtartályából hiányzik valamennyi fagyálló folyadék?

Figyelt kérdés

Szóval amikor megvettük az autót, pontosan 1 éve, a kiegyenlítő tartályban a maximális jelzésig volt töltve a fagyálló (ahogy a fékfolyadék is, ebből nem hiányzik), s még sárga festékkel meg is volt pontozva. Ma kimentem, hogy töltsek téli szélvédő folyadékot, s feltűnt, hogy a kiegyenlítő tartályban a folyadék szintje a maximum és a minimum szint közötti képzeletbeli felezővonal alatt van 2-3 mm-re. Tehát a szint közelebb van a minimumhoz, mint a maximumhoz. Pár napja elvégeztettem az első kötelező szervizt, ahol elvileg leellenőrizték a szintet is és a koncentrációt is, rel is van tüntetve a számlán. A kérdésem az, hogy ha látták, hogy alacsonyabb a szint, nem kellett volna pótolják? Esetleg megvizsgálni, miért hiányzik...

Számomra az is rejtély, hogy egy 4900 km-ben lévő, 1 éves autóban hogy fordulhat ez elő. Elvileg az egy zárt rendszer, elég szomorú, ha valahol elvesztődik😟 Hívjam fel a szervizt és kérdezzek rá? Vagy amíg nem éri el a minimum szintet, nem kell pótolni?

2020. nov. 15. 17:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jó az még.

Melegen is nézd meg és akkor magasabban lesz benne.

2020. nov. 15. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Télen lehet minimumon körül ha nem folyik sehol.

Nyár elején majd tölteni kell rá.

2020. nov. 15. 19:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha minimum és maximum között van a szint az tökéletes. Nem kötelező mindig a maximumon lennie. Tehát az éves szerviznél azt láthatták, hoyg tökéletes.

Nekem is kellett valamennyit rátölteni az autóm fél éves korában. Ez adódhat abból hogy la a gyári feltöltés nem sikerült tökéletesen légmentesre, kellett egy kis idő, míg minden légbuborék kitalál. Nézegesd a szintet, ha nem megy lejjebb nem is kell feltétlenül rátölteni!

2020. nov. 15. 19:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Meleg motorral nézd, mikor a termosztátból is kijön a víz. Mert bizony nem mindegy, hogy meleg, vagy hideg motornál nézed, állandóan változik a szint. Ezért is kell kiEGYENLÍTŐtartály, érted. Amúgy nekem szervíz után, ha meg van bontva a rendszer, mindig elmondja a szerelő, hogy figyeljek a szintre, és ad is hozzá valamennyi fagyálót, hogy legyen mivel utánatöltsek. Ahogy ezt írták előttem, a légtelenítés miatt van.
2020. nov. 16. 10:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Meleg motornál majdnem a maximális jelzésig van.
2020. nov. 16. 16:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkor perfekt.
2020. nov. 16. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!