Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó bezárása járó motorral?...

Autó bezárása járó motorral? Lehetséges ez?

Figyelt kérdés

Jönnek a hidegek, és tavaly ilyenkor úgy csináltam hogy reggel melóba indulás előtt 20 perccel kimentem, beindítottam az autót hogy amíg kajálok stb addig melegedjen meg olvadjon le.

De mostanában sok érdekes ember költözött ide, nem merném az utcán nyitva hagyni a kocsit. Próbáltam hogy beindítom, pótkulcs távirányítójával bezárnám de az nem működött...

2020. nov. 16. 13:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
92%
Bár én ellene vagyok az alapjáraton ennyi ideig járatásnak (főleg ha az egy kerregő dízel, ami még 20 perc után se fog bemelegedni) - de mindenesetre próbáld meg a második/pót kulcsot a zárba helyezve lezárni az autót.
2020. nov. 16. 13:44
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Úgy van, a pót kiulccsal meglehet oldani.

De miért nem egy hősugárzóval melegíted akkor már elő.

Én azzal szoktam és 1000 watt, fél óra alatt szép időt csinál benne.

2020. nov. 16. 13:46
 3/20 anonim ***** válasza:
94%
Vannak országok ahol tilos ilyen sokáig járatni a motort, feljelenthetnek a szomszédok. Nem is melegszik fel, pl. egy nagy köbcentis dízel.
2020. nov. 16. 13:54
 4/20 A kérdező kommentje:
Melegíteném én hősugárzóval, de mivel a ház előtt nem tudok parkolni ezért a szemben lévő lakatlan telekre parkolok és is és a szomszédok is. És hát oda elég nehéz lenne áramot kihúzni, hősugárzót kivinni...
2020. nov. 16. 13:55
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem benzines a kocsim (igaz, nem Skoda, mint neked), én nagyobb hidegben is csak max. 3 percet járatom egy helyben, addig jégoldózok meg vakarom a jeget, fűtés csak minimálisan megy. Utána olyan 10-15 percig 2500-3000-es fordulat fölé nem viszem a motort, fűtés közepesen van közben, plusz ülésfűtés, aztán amikor látom a hőfokjelzőt, hogy már nagyjából meleg, akkor jöhet jobban a fűtés. Nekem ez mindig tuti! :)

Ha mindenképpen járatni akarod, akkor próbáld azt, amit az első mondott, hogy kulccsal zárod le.

2020. nov. 16. 13:56
 6/20 anonim ***** válasza:
93%
Van értelmes indokod arra, hogy miért akarod 30-60 másodpercnél tovább "melegíteni" az autót? :DDDDDD
2020. nov. 16. 14:08
 7/20 anonim ***** válasza:
90%
20 percet teljesen felesleges járatni és környezetszennyező. 3 perc alapjárat után nekem jó szokott lenni, el tudok indulni. Jeget ahol ki kell látnod, lekaparod ez idő alatt és amikor bemelegszik, mehet az ablakokra a fűtés.
2020. nov. 16. 14:12
 8/20 anonim ***** válasza:
91%

Nekem addig ketyeg alapjáraton, amig bezárom a garázsajtót.

Teljesen értelmetlen tovább járatni.

2020. nov. 16. 14:21
 9/20 anonim ***** válasza:
73%

Én még addig is leállítom a motort, amíg bezárom a garázsajtót.

Egyszerűen el kell vele indulni és menni. És ez így volt már 40 éve is a Skodákkal, Ladákkal. Akkor minek üresben járatni a mostani (max. 20-30 éves) autókat?

2020. nov. 16. 14:24
 10/20 anonim ***** válasza:
95%
Távirányítóval nem biztos, hogy be tudod zárni, viszont a mechanikus zárást aligha akadályozza meg bármi is. Kulccsal próbáld meg, az valószínűleg működni fog.
2020. nov. 16. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!