Normális dolog autó fenntartására egy éven belül elkölteni még egyszer a vételárat?
Az autó típusát mindenki tetszőlegesen behelyettesítheti, nem az a lényeg.
Tegyük fel, hogy veszel egy 10 éves autót 1.5M-ért. Mielőtt megvetted, átnézetted, és nem volt hibája. Mégis egy éven belül előjönnek olyan hibák, hogy összesen megint rá kell fordítani újabb 1.5M-t.
A kérdés: szerinted ez tök természetes dolog, vagy ez egy rossz autó, vagy ennyi ráfordítás még kevés is egy használt autóra?
Egy másfél millás autónál sok.
Egy félmilliósnál teljesen reális.
Az én kocsim kb 400at ér, de évente legalább 200at kell ráköltenem igaz én 40-50.000et szoktam menni.
Ezek kopóalkatrészek, a lendkerék önmagában hatszámjegyű.
Minél újabb az autó, annál drágább a javítása...
Szerintem korfüggő.
Ha pl, veszel egy 10 éves Suzukit friss műszakival és egy éven belül rászórod még egyszer az árát, akkor valószínű befürödtél.
Viszont ha veszel egy lepukkant Feliciát, akkor ne csodálkozz, ha a vételár minimum 5-szörösét is rá kell költeni, hogy pöpec autód legyen.
Köszi a véleményét mindenkinek!
Az én esetem kb. 4 évvel ezelőttről való, az autóm pedig egy 7. generációs 2.4 benzines (!) Honda Accord. - ezt különösen a bmw-vel megvádolók figyelmébe ajánlom.
De továbbra is a kérdés lényege arra irányult, hogy ha Te kerülnél olyan helyzetbe, hogy az első hány hibamentes hónap után 1 éven belül rá kell költened az autóra még egyszer a vételárat, azt Te hogy élnéd meg? Illetve mit gondolnál arról az autóról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!