Ha behúzott kezifékkel vezettem a pályán 50km-et, akkor
a fék mennyire károsodhatott?
1/10 A kérdező kommentje:
Nekem amikor a kézifékkötelem már kikopott, két éven át telente fagyott be sokszor a kézifék. Munkába kellett sietni, mentem vele úgy, utcán állt a kocsi. 6-6 km-es távokat mentem igy hajnalonta, nappal általában már felengedett. Gond nélkül mentem vele, igaz 100 lóerős OPEL-em van. 40.000 km-nél már nagyon kopottak voltak a hátsó fékbetétek, ebből kb max egy-kétszáz km lehetett évek alatt a beragadt fékkel való közlekedés. Az előző fékbetétek 58.000 km-t birtak nálam, és már azokkal vettem használtan az autót, tehát több volt bennük. Én a beragadt kézifék számlájára sok kopást írok. Egyszeri 50 km is koptathatta rendesen a fékeid pláne ha már volt benne pár tizezer km... Gondolom se a betéteknek, se a doboknak nem tett jót.. Én megnézetném, nem tudom a Suzuki hátsó fékek mennyire strapabíróak, fékkel sose szórakoztam, igy is kicseréltettem a hátsó fékeket, bár a szerviz szerint még 3-4000 km-t kb elment volna de fékkel nem vacakolok. Szerintem nézesd meg szerelővel biztos ami biztos.
2020. okt. 26. 03:18
3/10 A kérdező kommentje:
Kéziféket most reggel kipróbáltam úgy hogy elindulok a kocsival 5-10km/órával és behúztam, autó megállt így a fék még rendesen fog. De elviszem szerelőhöz.
El nem tudom képzelni, hogy ez hogy sikerült. :O Én nem is tudnék elindulni behúzott kézifékkel, mert lefulladna az autó. Pedig elég nyomatékos dízelem van. De ha el is indulnék és nem venném észre hogy folyamatosan csipog és villog a visszajelző lámpa, 130-as tempónál 50km-en keresztül ne venném észre, hogy valami nem oké, nem gördül olyan könnyedén az autó, a szokásosnál jóval nagyobb gázt kell adni?!
Ha rendesen működik a kéziféked, 50 km-en kereszrül 130km/h-val simán le lehet égetni, de minimum lekoptatni. Szóval nézesd meg mindenképp, ártani nem árt.
2020. okt. 26. 07:41
Nem tudom hogyan sikerült ez, minden esetre valamennyire tuti károsodott.
2020. okt. 26. 08:16
Száraz aszfalton blokkolóra tudod fékezni a hátsó kereket?
Ha igen, akkor nincs nagy baj, max kicsit rövidítetted a dobfék élettartamát.
De van egy sejtésem hogy az a hátsó fék már előtte sem fogott semmit, ha autópályán nem tűnt fel :))
2020. okt. 26. 09:01
2020. okt. 26. 09:09
Ha rendesen fogott volna akkor vagy nem tudsz vele elindulni, vagy az első 5 kilométeren már füstölt volna a hátsó fék. Ha 50 km-t kibírt, akkor egy közepesen rossz fékből csináltál egy teljesen rosszat.
2020. okt. 26. 09:39
Nem volt az rendesen behúzva vagy alapból gyengén fogott már. Szerelő majd beállítja.
2020. okt. 26. 10:32
Nekem egyszer befagyott a bowden és kb. 60 km-t mentem autóúton. Észrevettem, de muszáj volt mennem. Hátsókerekes dízelként nem nagyon hatotta meg, hogy be van húzva a kézifék, simán ment 110-et. Végül fel kellett újítani a komplett hátsó féket.
2020. okt. 26. 22:48
Kapcsolódó kérdések: