Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miközben közlekedtem kiment a...

Thenurrrs kérdése:

Miközben közlekedtem kiment a túrbó az autóban. Az autó még működött, csak nem húzott a motor, később zakatolni kezdett, füstölt majd feltúrázódott magátol. Szerintetek csak a turbómat kell kicserlném vagy a motor is károsodhatott komolyan?

Figyelt kérdés
VW Golf 4 1.9 TDIről van szó...úgy 15 kmt tettem meg vele a túrbó meghibásodása után. Az autót lefullasztottam,csak úgy állt meg a motor.

2018. júl. 22. 13:56
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
Csak turbó.
2018. júl. 22. 13:58
 2/5 anonim ***** válasza:

A motor is, mert a beszívott olaj nem a befecskendezési időben gyulladt meg, hanem előtte, véletlenszerű időpontban. A turbó folyamatosan ette a motorolajat, nem volt meg a kellő olajnyomás.

A "zakatolni kezdett, füstölt, majd feltúrázott magától" erre utal. A zakatolás legalábbis számomra már szétvert perselyeket jelent.

A 15 km alatt a motorod kb. százezer kilométernyit öregedett.

2018. júl. 22. 14:57
 3/5 A kérdező kommentje:
Ha jól értem,akkor jöhet a motor csere?
2018. júl. 22. 17:07
 4/5 crudy ***** válasza:
Konnyen lehet ez is meg az is. Ilyenkor szet szoktak szedni darabokra a motort es megnezni, hogy mi karosodott. Sok esetben egy bontott motor es a beszereles olcsobb mint a motor teljes szetszedese, uj tomitesek es szukseges alkatreszek majd osszeszerelese. En konzultalnek egy jo szerelovel, hogy mit gondol illetve mennyi penz az egyik, es a masik megoldas.
2018. júl. 22. 17:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Diesel runaway.

Ha turbohibat eszlelsz azt azonnal le kell allitani,mivel diesel leven barmilyen olaj ami a motorba kerul uzemanyagkent szolgalhat.a turbo felol erkezo motorolaj is.

Ahogy irtad az elejen meg ez nem tortent meg,szoval ha ott azonnal leallitottad volna akkor egy turboval meguszod.igy valoszinuleg cseres tobb mimden(esetleg a komplett motor),mivel nem szoktak szeretni amikor 7-8000ezret porognek magukban.

2018. júl. 24. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!