Mennyibe kerül egy olajcsere?

#20 csupa csúsztatást írsz.
A pékes és a többi példád egyáltalán nem vonható párhuzamba az alkatrészes dologgal. A péknek az a munkája, abból él, hogy pékárút állít elő és ezt eladja profitért. A tesco pedig szintén abból él, hogy termékeket árul. A szerelő NEM abból él, hogy alaktrészre teszi rá a saját kis hasznát pluszba, ő a szerelési díjon kéne, hogy keressen elsősorban. Az, hogy ez általában nem így van elég baj. De egyébként félre értelmezed a dolgot, nekem nem az fáj, hogy a szerelő min keres és min nem, de csak azért nem fogok 2-3x annyit ugyanazért az alkatrészért fizetni, mert a szándékosan túlárazott unixból kell minden rendelni és, hogy a szerelő is pluszba keressen a szerelési díjjon felül. Ugyanis épp úgy kedves barátom, ahogy az autószerelő és az unix sem szeretet szolgálat, meg teréz anya, úgy én sem vagyok és bizony nekem sem ingyen hozzák a lóvét havonta.
Az is tipikus érvelés, hogy csak azért mert pár pojáca szar alkatrészt visz, te mindenki általánosítva kijelented, hogy biztos gagyit/ szart fog odavinni. Nem, képzeld nem fogok szart odavinni. Leginkább gyárit, vagy ha utángyártott abból is a tárcámhoz mérten a legjobbat. És ezt költséghatékonyan úgy tudom megoldani, ha magam szerzem be és nem hagyon a szerelőt ezen is nyerészkedni. Mert ha egy vezérlés cseréért kifizetek pl. 60e forintot munkadíjra nem fogok még pluszba 40el többet ugyanarra az alkatrészre fizetni ami máshol olcsóbb. Akkor kérjen annyival több munkadíjat. Ne játszuk el, hogy szegény műhelyeknek annyira picike silány munkadíjakkal kell dolgoznia, hogy az egyetlen lehetőség egy kis pénzt keresni, az az alkatrészen húzás. Mert ez a színjáték megy.

Na, most hogy kaptunk típusmegnevezést:
Ugyan annyi mint amit leírtunk. Átlagos. 50 ezerből kijön szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!