Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül egy olajcsere?

Mennyibe kerül egy olajcsere?

Figyelt kérdés
ha én viszem a szervizelemeket ? Mennyinél nem kerülhet többe ? úgy értem mi az az összeg aminél már lehúzott a szerelő ?
2020. okt. 5. 21:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
35%

Jól leírták előttem. Kocsifüggő. Suzukidon anyagárban le tudod cserélni otthon a vízóraaknában 10 ezerből. De abba már benne van a megérdemelt sör is. Ha egy Maseratit viszel márkaszervizbe, arra meg elkérnek 200 ezret. Vagy kitudja. Szóval elég tág a határ...

Szerintem olyan 30-50 ezerrel számolj. Átlag autónál ennyi szokott lenni.

Ja és...Ez az "én viszem oda az alkatrészt, mert azzal spórolok 1500 forintot"... Hidd el... Szerelő azért a hátad mögött el fog kívánni az édesanyádba. Étterembe se úgy mész, hogy beviszed a konyhára, hogy mit süssenek meg... Sehol nem szeretik ezt. Nem csak az autószerelők. Autómosóba se, ha te odaviszel minden szirszart, hogy ezt kenjék fel. Nem... Úgyhogy ha csak nem valami olyan űberritka beszerezhetetlen, vagy sport-alkatrészről van szó, amit nem kapni bárhol, akkor bízzátok a szerelőre annak beszerzését. Aztán ha te valami szart viszel oda, ő berakja, akkor meg majd megy az óbégatás :D

Szerelők alapból elég nagy kedvezményeket kapnak. Ha arra ráteszik a saját hasznukat, ugyan ott vagy mintha te szereznéd be...

2020. okt. 6. 07:51
 12/24 anonim ***** válasza:

"Étterembe se úgy mész, hogy beviszed a konyhára, hogy mit süssenek meg..."

Ezt a megfogalmazást én írtam itt nemrég egy hasonló kérdésre. Úgy látom kezd elterjedni. :D

Amúgy ez részben igaz is, meg nem is. Fizettem a gagyi olajért szervizben rengeteget. Míg sokkal jobb márkát megvehettem volna kevesebbért. De ez már mindegy volt, nem mondhattam hoyg nem kérem, ha már betöltötték. Az volt a sokadik tanulópénz. Ezért inkább én viszem. A szerelőmet ha felhívom egy olajcsere vagy más miatt, mindig rá szokott kérdezni, hogy viszem-e az olajat/alkatrészeket. Már volt mikor mondtam hogy viszek mindent, felsóhajtott, hogy jaj de jó, hogy nem neki kell futkosni miatta. Általában mindig időhiányban szenved. Simán 2-3 hetes előjegyzésre tud akár csak egy olajcserét is elvégezni. A legnagyobb probléma, ha nem tud egy autóval rögtön végezni és akár napokig ottragad nála, mert alkatrészt kell rendelni.

Úgyhogy ez szerelője válogatja.

Amik szerelés közben merülnek fel, hogy még cserélni kellene, azt rábízom. De eddig kivétel nélkül minden többe került, mintha én vettem volna meg, szerelői kedvezmény ide vagy oda. A szerelőm nem fogja felkutatni a legolcsóbb beszerzési forrást. Megveszi az első méregrdága Unix/Bárdiban. Mert neki az a legegyszerűbb, úgyis az ügyfél fizet, nem érdeke, hogy olcsóbban szerezze be.

A másik, hogy a szerelőm mindig a legolcsóbb legagyibb alkatrészeket veszi. Sokszor rá kell szólnom, hogy ne olcsó legyen, hanem jó! El tudom képzelni milyen ügyfelei lehetnek... Pl felhív, és hosszasan magyarázkodik, hogy az egyik olajozó gumicső már ki van repedezve és ecseteli, hogy ugyan még nem folyik, de miért kellene cserélni. És ötször kér elnézést, hogy csak gyári van és az milyen méreg drága, mert 3000Ft és kb arra készül hogy leharapom a fejét miatta. Én meg azt válaszolom, hogy ne vicceljen, persze, cserélje nyugodtan, meg bármi egyebet amit lát.

Szóval van ilyen is, olyan is.

2020. okt. 6. 08:34
 13/24 anonim ***** válasza:
A márkaszervizt nem küld az édesanyánkba a hozott olaj miatt, hanem egyszerűen ráírnak a számlára egy " hozott anyag kezelési költség" tételt, kb 2800 Ft+ ÁFA volt a legutóbb. Jó óradíj: megfoja a flakont, kinyitja a flakont, beönti az olajat, elviszi a veszélyes hulladék tárolóba a flakont. Az egész 3 perc. De sajnos muszáj. A legutóbb nem vittünk olajat, és 5w40-t tettek a 0w30-at kivánó autóba. hangsúlyozom, egy nagynevű, közismert márkaszervizről van szó.
2020. okt. 6. 09:14
 14/24 anonim ***** válasza:

Nyilván ez függ a szerelő és a közötted lévő kapcsolatról. De hogy egy vadidegen szerelőhöz ha odavinnék bármit (ami nem olaj)... Hát nem lennék a kedvence.

Amúgy meg minden megbeszélés kérdése. Meg szokták kérdezni, hogy milyen árkategóriából legyen az adott alkatrész. Autómhoz lehet venni első féktárcsát 10 ezerért is, meg 42 ezerért is darabját. Nyilván ne a szerelő döntse el, hogy melyiket rakja be.

Olajat van hogy mi is odavisszük igen. De csak azért, hogy ne rakjon bele mást. Nem azért, mert így spórolunk 700 forintot. Olaj az nem egy nagy vasziszdasz. Bárhol kapható, bárkinek elérhető, nem kell nagy szakértőnek lenni hozzá. Nem kell rendelni. Bármelyik benzinkúton tudsz venni bármilyet, több márkából. Szóval olajnál még többé kevésbé érthető.

De az olyan alkatrészeket, amiket rendes alkatrészboltok forgalmaznak (nem kapsz benzinkúton), nem nagyon szokták megvenni és odacipelni hogy "na ezt rakd be köcsög". Pláne ha több mindenről van szó.

2020. okt. 6. 09:50
 15/24 anonim ***** válasza:
#14 persze, hogy nem szokták mert a szarházi szerelő megrendeli neked az unixból 50-60%-os kedvezményével, neked meg teljes árat mond. Amelyik szerelő nem rak be nekem gyári oem alkatrészt ha pl viszek saját magam az felőlem fejre állhat akkor és nyakon is fosshatja magát. Nehogy egyszer szar világ legyen a szerelőnek is és olyan legyen, hogy nem tud 3xosan lehúzni.
2020. okt. 6. 12:07
 16/24 anonim ***** válasza:
Igen
2020. okt. 6. 12:55
 17/24 anonim ***** válasza:

"De az olyan alkatrészeket, amiket rendes alkatrészboltok forgalmaznak (nem kapsz benzinkúton), nem nagyon szokták megvenni és odacipelni hogy "na ezt rakd be köcsög". Pláne ha több mindenről van szó."

Én konkrétan az autóm vázszáma alapján szoktam kikeresni gyári katalógusból cikkszám alapján, hogy milyen gyári alkatrészre van szükségem. A sallangokról, új tömítésről, új csavarokról (ha olyan) sem szoktam megfelejtkezni. (Sőt, volt már hogy vittem az új gyári tömítést, új csavarokat és láttam, hogy a régivel volt összerakva. Az újat meg nem kaptam vissza. Kicsit zavar, de pár ezer forint miatt nem fogok visszamenni, a szerelőhöz balhézni.) Robbantott ábrán nagyon szépen látom a katalógusban hogy mi kell hozzá és milyen cikkszámon érhető el. És megrendelem az importőrtől, ami egyben kisker-nagyker is. Tehát magánszemélyként is kiszolgálnak. És jóval olcsóbb általában mint a márkaszervizből ugyan az a gyári alkatrész.

Ha meg a gyári valami miatt nem jó, vagy irreálisan drága, akkor veszek más európai prémium gyártóktól zsu.hu-ról vagy kovacsautótól. Még nem jártam úgy, hogy olcsóbb volt a szervizben az az alkatrész, amit magánszemélyként boltban meg tudtam volna venni.

2020. okt. 6. 13:06
 18/24 anonim ***** válasza:
Amúgy valaki elő adta itt, hogy ilyen 1500 forintokon szőrözünk. Hát mikor a redvás unixba 200e az ami más kereskedőnél 80 (tök ugyanaz a márka minden). Az nagyon nem mindegy. Akkor intézem én ne a szerelő. És ez nem kitaláció ez tény.
2020. okt. 6. 14:10
 19/24 anonim ***** válasza:

Én eddig még mindig spóroltam azzal, hogy én vittem az alkatrészt. Nem volt több a munkadíj emiatt.

Így legalább a fórumokon ajánlott alkatrészek vannak benne és még a 10 év alatt nem volt baj.

Pl vezérlés szettnél is írták, hogy milyet vegyek, mert 1-2 szettben műanyagból volt a vízpumpa lapátja. INA márkában meg fémből. Így olyat vettem.

2020. okt. 6. 21:52
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

Az autószerelők nyilván azon (IS) keresnek, hogyha ő rendeli az alkatrészt. Igen. Neki van rá kedvezménye. 60%-os áron beszerzi, neked meg eladja teljes áron. Miért kéne azt neked is 60%-os áron adni? Neki abba hol az üzlet? Hülye lenne ezt csinálni. Ebből élnek. Nem tudom mi olyan meglepő ezen. Lehet itt szarházi szerelőzni... De ez van, így működik a világ.

Ha a pék keres a zsömlén, az nem zavar? Vagy ha a benzinkúton veszel egy üveg Whiskey-t 8 ezerért, ami Tescoba akciósan 3500 (amit valszeg 1500 ért szereznek), az senkit nem zavar? Ilyen a világ B+. Ha te valamit veszel, valamilyen szolgáltatást igénybe veszel, azon valaki pénzt keres. De ha ezt az autókereskedő, vagy autószerelő teszi, akkor megy a köcsögölés, meg szarházizás. Merthát miért nem adja neked oda ugyan annyiért amennyiért ő szerzi...? Tesco sem beszerzési áron adja az árukat amik a polcon hevernek, csak mondom... Szarházi Tesco... Ha egy zacskó csipszet 150 forintért szerez be, akkor miért 300 ért adja? Mekkora lehúzás... Sőt, ha egy zacskó csipszet 60 forintért állítanak elő, miért nem 60 forintért adják?

Hülyék vagytok komolyan mondom :D.

És ezért nem szeretik, ha te viszed az alkatrészt. Mert egy az, ő azon lószart nem fog keresni. Kettő, mivan ha odaviszel valami szart, ami nem is jó. Aztán visszamész óbégatni.

2020. okt. 7. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!