Auto takaritashoz, kivul - belul milyen itthoni tisztitoszereket lehet hasznalni?
Kívülre simán lemoshatod folyékony szappannal. Én is csináltam már. Az bőr semleges, nem marja meg a fényezést se.
Belül meg szintén egy nedves ronggyal.
De amúgy tényleg 2 liter autósampon 600-800 Ft Tescoban. Legolcsóbb is jó lehet.
Ablakmosót lehet használni az üvegekhez és tükrökhöz, sósavat lemezfelnihez, vanish kárpittisztítót pedig a kárpitokhoz. Külsőre nem tudom mi lehet jó.
1-es válaszoló, a kérdezőnek 1000 oka lehet, hogy miért otthoni cuccokkal akar autót mosni, itt csak te égeted magad... Egyébként akik a “tesa” szót használják általában pont azok tengődnek a családiból.
Külső tisztítás: gyakorlatilag mindegy, mert amit egy jó alapos meleg vizes áztatás nem hoz le, azt más is nehezen. Az otthoni tisztítószerek általában zsíroldásban jók, arra meg az autó karosszériánál olyan nagy szükség nincsen (viszont a szélvédő/ablakok belső oldalán igen - oda tökéletes bármilyen alkoholos ablaktisztító).
Karosszérián a máshogy le nem jövő dolgokat (pl. meghúzták kicsit parkolóban és rákenődött a másik autó festése) WD40-nel szoktam leszedni, de azt utána nagyon gyorsan és alaposan le kell mosni/törölni mert ha rajt marad károsítja a fényezést.
Belül ami még látványos csodát tud tenni az az ecset + porszívó kombó, egy puha ecsettel fellazítod a résekbe beült port és másik kezedben a porszívó.
Youtube-on van egy csomó video, hogy olivaolajjal törlik át a műszeralat meg a műanyag részeket, én még nem mertem megpróbálni, maradok a nedves rongynál.
Kárpittisztítókkal általában rossz tapasztalatom van, nálam az a 2-3 amit próbáltam mind foltot hagyott (fekete kárpit, Skoda).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!