Aki otthon készíti a tisztítószereket: rendesen ki lehet velük takarítani?
Én az ecetet próbàltam fűrdőszoba, wc, konyha takarításra. Bármelyik bolti szernél jobb. Egy éve használom de nem volt még olyan szennyeződés amivel nem bánt el. Csillog-villog a fürdőszoba takarítás után. Egy hátránya van: az ecet szag. Illóolajokkal lehet kicsit visszafogni, de megmarad sajnos. De ennyi belefér szerintem.
Mosódiót, mosószódát próbàltam, nekem egyeltalán nem jöttek be. Nem lettek szépek a ruhák mosás után, illetve szürkültek is rendesen. Ebben maradtam a folyékony Arielnél egy fél kupak sensitive öblítővel.
Nem akarok ünneprontó lenni, de az ecetneknek nem sok köze van a fertőtlenítéshez. Magát az ecetet is baktériumokkal állítják elő, tehát őket különösebben nem zavarja a jelenléte. Csak a vízkő ellen hatásos. Meg a csaptelep krómozása ellen :)
Olcsón fertőtleníteni hypóval lehet, zsíroldásra a trisó jó, viszont ajánlott ezeket gumikesztyűben használni, mert a bőrt tönkreteszi elég hamar.
Abba azért gondolj bele, hogy egy bolti mosogatószernél mekkora bravúr megoldani, hogy az edényeken lévő zsírt igen, de kezed bőrét ne bántsa. A kettő kémiailag eléggé közel áll egymáshoz.
A trisóról annyit, hogy bár hatékonyan oldja a zsírt, de környezetvédelmi okból nem használhatják a gyártók. (Imádják az algák és annyira szaporodnak tőle, hogy minden magasabb rendű élőlényt elfojtanak).
Mosáshoz igazából a szappan a megfelelő, de az eredeti formájában annyira habzik, hogy automata gépben használhatatlan.
Nem tudom mi a célod a "házi szerekkel", árban talán jobban jössz ki, mint a boltival, de se nem hatásosabb, se nem egészségesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!