Mi volt a legnagyobb hiba sofőrként, amit vezetés közben elkövettél?
Mélygarázsban elfelejtettem, hogy nagyon közel álltam az oszlophoz (szűk helyek voltak), így induláskor túl hamar kormányoztam jobbra, ami miatt jobb hátsó sárvédő megkarcolódott oldalt... Szidtam magamat eléggé.
Motorral meg vadi új R1250GS tesztvezetésen egy előzést számoltam el, nem tudtam időben visszalassítani a másik motoros elé, full beláthatatlan jobbos kanyarban átsodródtam a szembesávba picit, át a záróvonalon. Szerencsére senki nem jött ott szembe. Hiába 130 LE, fékezéskor ugyanaz a fizika :) Mind közül az volt a legdurvább hibám, és végződhetett volna sokkal rosszabbul is.
#10: a műanyag lökhárító visszapattant a helyére. Én is így jártam az SX4-emmel, amikor dugóban hátulról nekem jött valaki. A műanyag alatti, valós lökhárító lehet megsínylette a dolgot, de az nem látható.
Nekem legnagyobb hiba talán az volt, amikor szándékosan balra kanyarodtam ott, ahol csak jobbra szabadott volna (ott ez szinte helyi szokás szinten volt, sokan csinálják). Persze jött rögtön a rendőrautó.
Volt sok hiba, 18éve vezetek, vállalom, nem vagyok hibátlan, a sok km alatt előfordul mindenkivel egy-egy benézés.
Volt pár piros lámpa, takarásból, vagy kis forgalmú úton, ahol nem számít rá az ember.
De a legnagyobb az volt talán, amikor a Váci úton mentem az Árpád-híd irányába, és a Ferdinánd hídról leszáguldott egy szirénázó, talán vérszállító. Későn láttam meg, és még átsuhantam a kereszteződésen, de hallottam, hogy a szirénázó besatuzik, szóval csattanhatunk volna, ha nem figyelt volna helyettem is.
Egy Volán busz túl közel jött hozzám, és meghúzta a tükröm. Elé vágtam, besatuztam, a sofőr kiszállt panaszkodni, én meg alaposan elvertem, és az egyik tükrét is letörtem.
Rég volt (20+ éve), azóta belátom, hogy nem kellett volna hagynom így elszállni az agyam.
1 napos jogsival ráhúztam az autót egy egyterűre, mert azt hittem szembe sávba mentem.... átèpìtès volt, sárga jelzès miatt jó helyen mentem. 50 m múlva meszűnt a sáv mehettem vissza az eredeti "szembe"sávba...
asszem aznap anyukám csuklott XD
5-ös: Ez csak akkor lehetséges, ha még sosem vezettél.
7-es: Mert csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit.
Én nem pontoztam le senkit, de én is így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!