Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért használnak ködlámpát az...

Miért használnak ködlámpát az emberek még akkor is ha nincs köd?

Figyelt kérdés

Nem a bunkóparasztbéjemvésre gondolok. Aki csak azért bunkóparaszt, mert béjemvé van a segge alatt :D

láttam én már szitrojent, rönót, nisszánt is ködlámpával menni.

DEMINEK????

2020. szept. 30. 10:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Lefogadom, hogy te vagy az alulra helyezett menetfénnyel, vagy statikus kanyarfénnyel kevered a dolgot.

Ezekből látni ezerszám minden nap (és teljesen szabályos), felesleges ködlámpát ha kéthavonta egyszer látok, akkor már szerintem sokat mondok.

2020. szept. 30. 11:52
 12/27 anonim ***** válasza:
56%
#11 A kanyarfényes ködlámpa teljesen más, mert a sima ködlámpa előrefelé világít és nem oldalra :)
2020. szept. 30. 12:23
 13/27 anonim ***** válasza:
2020. szept. 30. 12:24
 14/27 anonim ***** válasza:
2020. szept. 30. 12:27
 15/27 anonim ***** válasza:

#12 sok esetben nem, pl. a Skoda és a Citroen helyezi egy kombinált lámpatestbe a statikus kanyarfényt és a ködlámpát, a lökhárító aljához közel.

Természetesen két külön fényforrás, de egy lámpatest és szerintem könnyen összekeverhető.

2020. szept. 30. 12:38
 16/27 anonim ***** válasza:
#15 De nem a lámpatest a lényeg, hanem a fény szórása.
2020. szept. 30. 12:39
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, nekem akárhány autóm volt, a Yaristól a Jazzen át az MX-5-ig, mindegyiknek oldalra is jobban világított a ködlámpája. Az autó előtti 2-3 métert világítja meg jobban, balra és jobbra is sokkal szélesebben. És tudod, miért világíthatja meg szélesebben, mint a tompított? Mert nem visz olyan messzire, és nem vakítja a szembejövőt. Ezért ideális kanyargós utakon sötétben. +20-30 fokot ad a megvilágított látómezőhöz. De elhiszem neked, hogy akadhat olyan ködlámpa is, ami tényleg csak előre világít. Én még olyat nem láttam.
2020. szept. 30. 13:03
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez az amit én sem értek. Én magam is nagyon sok autón látom ezt. Nagyon sokan nincsenek tisztában azzal hogyan kell ezt szabályosan használni. Ha már valaki látja hogy köd van de még viszonylag jó a látótávolság már felkapcsolja mert azt hiszi hogy azzal jobban fog látni, pedig nem. Sokan sajnos nem tudják hogy az első ködlámpa nem azért van hogy jobban lássunk tőle, hanem azért hogy mások vegyenek észre időben. A hátsó ködzárófény szintén erre szolgál és azt illene lekapcsolni akkor amikor mögöttünk már van autó mert az kegyetlenül vakít. Egy autósor esetén is az utolsónak kellene csak használnia a hátsót, és a legelsőnek kellene csak az elsőt már ha van az autóján. Egyébként sötét időben a távolságihoz hasonlóan illik lekapcsolni az első ködlámpát ha szembe jönnek autók hogy minél kevésbé zavarjuk őket ezzel. Igaz ez nem vakít olyan durván, de sokakat zavar.
2020. szept. 30. 13:13
 19/27 anonim ***** válasza:
35%
Azt zavarja az első ködlámpa, aki idegeskedni akar. Majd sötétben kapcsoltasd le-fel, és figyeld, hova világít.
2020. szept. 30. 13:33
 20/27 anonim ***** válasza:
A ködlámpának azért ködlámpa a neve, mert ködben kellene használni. A kanyarfény megint teljesen más, az magától kapcsol be. És nem véletlenül nem hívják úgy hogy kiegészítő fényszóró, sem úgy hogy távolsági helyettesítő.
2020. szept. 30. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!